Τι σημαίνουν τα σήματα των αυτοκινητοβιομηχανιών; Μέρος 1ο

Δείτε τι σημαίνουν τα σήματα κάποιων από τις μεγαλύτερες αυτοκινητοβιομηχανίες

Η ασπίδα της Abarth αντιπροσωπεύει την έννοια της νίκης -η κόκκινη, άσπρη και πράσινη μπάρα προστέθηκαν τον τελευταίο καιρό για να συμβολίσουν την ιταλική προέλευση αυτών των αυτοκινήτων. Η ιστορία του σκορπιού στο λογότυπο είναι αβέβαιη αλλά θεωρείται ότι προέρχεται από το ζώδιο του ιδρυτή, Carlo Abarth.


Το λογότυπο της Alfa Romeo αντιπροσωπεύει το οικόσημο της πόλης του Μιλάνου και συσχετίζεται με τις σταυροφορίες, ως εκ τούτου ο σταυρός. Στα δεξιά, ένα φίδι τρώει έναν άνθρωπο ή ένα παιδί ενός Σαρακηνού.

Έχουν υπάρξει διάφορα λογότυπα της Aston Martin από το 1916, που ιδρύθηκε. Το πρώτο από το 1920 ήταν μια συγχώνευση των γραμμάτων Α και Μ. Το επόμενο ήταν το 1932 και τα δύο φτερά πάρθηκαν από το λογότυπο της Bentley που δηλώνει την ταχύτητα. Το τρίτο ήταν μια εξέλιξη του τελευταίου και βελτιώθηκε βαθμιαία για να συμβαδίσει με τις σύγχρονες προτιμήσεις. Εκσυγχρονίστηκε πάλι για να περιλάβει το όνομα «David Brown» το 1947 όταν ανέλαβε την επιχείρηση, δανείζοντας τα αρχικά του σε διάφορα οχήματα στη σειρά AM.


Τα τέσσερα δαχτυλίδια στο λογότυπο της Audi αντιπροσωπεύουν τις τέσσερις επιχειρήσεις της κοινοπραξίας Auto-Union του 1932 - DKW, Horch, Wanderer και Audi. Το όνομα Audi (στα λατινικά «Άκου!») εξαφανίστηκε μετά από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, αλλά αναβίωσε το 1965.

Εσφαλμένα έχουμε θεωρήσει ότι το λογότυπο της BMW είναι μια στρογγυλευμένη, τυποποιημένη αντιπροσώπευση περιστρεφόμενου έλικα (η επιχείρηση έφτιαχνε στρατιωτικά αεροπλάνα αρχικά). Εντούτοις, προηγείται χρονικώς πραγματικά της παραγωγής μηχανών αεροπλάνων περισσότερο από δέκα χρόνια. Το έμβλημα εξελίχθηκε από το λογότυπο της επιχείρησης του Rapp Moternwerke (που έγινε αργότερα BMW), με τα χρώματα από τη σημαία της Βαυαρίας.

Το λογότυπο της Buick προήλθε από το οικόσημο της οικογένειας Buick (σκωτσέζικης προέλευσης)• μια κόκκινη ασπίδα με μια ασημένια και μπλε διαγώνια γραμμή που τρέχει από την πάνω αριστερή γωνία της ασπίδας και ένας χρυσός σταυρός στη χαμηλότερη αριστερή γωνία (ο σταυρός είχε μια τρύπα στο κέντρο με το κόκκινο της ασπίδας που παρουσιάζει), και στην πάνω δεξιά γωνία υπήρχε κεφάλι ελαφιών με ένα οδοντωτό περιδέραιο. Το λογότυπο υποβλήθηκε σε πολλές αναθεωρήσεις, το 1960 το λογότυπο άλλαξε σε τρεις ασπίδες, για να αντιπροσωπεύσει τα τρία πρότυπα Buick στην παραγωγή τότε (LeSabre, Invicta και Electra)

Το αρχικό λογότυπο της Cadillac είναι βασισμένο στο οικόσημο του ανθρώπου από τον οποίο η επιχείρηση ονομάστηκε, Antoine de La Mothe, Sieyr de Cadillac (αν και πολλοί θεωρούν ότι το οικόσημο είναι μια απομίμηση, που παρασκευάστηκε για τους σκοπούς του λογότυπου της επιχείρησης). Ο συμβολισμός του στεφανιού που περιβάλλει την ασπίδα είναι αβέβαιος (αν και το αρχικό σχέδιο στεφανιών ήταν μια ανθοδέσμη από φύλλα).

Ο μύθος λέει ότι το λογότυπο της Chevrolet είναι εμπνευσμένο από την ταπετσαρία σε ένα γαλλικό ξενοδοχείο όπου ο William C. Durant έμενε (ο μύθος λέει ότι είδε το σχέδιο στην ταπετσαρία και έσκισε ένα κομμάτι για να το πάρει να το δείξει στους φίλους του και να γίνει αργότερα το λογότυπο της επιχείρησης). Όμως, η σύζυγός του λέει ότι το έμβλημα το είδε αρχικά σε μια εφημερίδα της Βιρτζίνια σε διακοπές περίπου το 1912, και σκέφτηκε ότι ήταν ένα πολύ καλό έμβλημα για τη Chevrolet).

Το λογότυπο της Chrysler έχει υποβληθεί σε κάμποσες αλλαγές κατά τη διάρκεια των χρόνων• αυτό εδώ είναι μια προσαρμογή του αρχικού μενταγιόν- λογότυπου που χρησιμοποιούνταν στα αυτοκίνητα Chrysler στην αρχή του 1925. Αυτό το λογότυπο παρουσιάστηκε το 1994, και το ζευγάρι των ασημένιων φτερών προστέθηκε μετά την συγχώνευση με την Daimler-Benz το 1998. Τώρα που η Chrysler πουλήθηκε στην Cerberus, επιστρέφουν στο σχέδιο Pentastar, αν και τα αυτοκίνητα χρησιμοποιούν ακόμα το λογότυπο που παρουσιάζεται εδώ.

Η επιχείρηση αυτοκινήτων της Citroen ιδρύθηκε από Andre Citroen, ο οποίος πήρε αρχικά έφτιαχνε οδοντωτούς τροχούς. Τα δύο σιρίτια του λογότυπού αντιπροσωπεύουν τα δόντια των τροχών.


Το λογότυπο της Cizeta απεικονίζει το κεφάλι ενός λύκου, που αντιπροσωπεύει την Τιβεριανή λύκαινα που τάισε τον Ρωμύλο και τον Ρώμο, τα παιδιά του Άρη που ίδρυσαν τη Ρώμη. Τα μπλε και κίτρινα χρώματα είναι τα χρώματα της Μόντενα, στην Ιταλία (όπου η επιχείρηση ιδρύθηκε, αν και μετακόμισε στην Καλιφόρνια). Η λέξη «Cizeta» είναι τα αρχικά του ιδρυτή (Claudio Zampolli).

Share on Google Plus

About iordanis

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου