Qiandao: Η λίμνη με τα χίλια νησιά


Η λίμνη Qiandao ή η «λίμνη με τα χίλια νησιά» βρίσκεται στο Zhejiang, στην Κίνα, περίπου 150 χιλιόμετρα από την πόλη Hangzhou. Πρόκειται για μια τεχνητή λίμνη που σχηματίστηκε μετά την κατασκευή του υδροηλεκτρικού σταθμού του ποταμού Xin’an .

Το 1959, με την κατασκευή της δεξαμενής στην περιοχή η κοιλάδα πλημμύρισε, με αποτέλεσμα το νερό να φτάσει να καλύπτει έκταση 573 τετραγωνικών χιλιομέτρων με αποθηκευτική ικανότητα τα 17,8 κυβικά χιλιόμετρα. Η λίμνη ονομάστηκε έτσι γιατί είναι διάσπαρτη με 1.078 μεγάλα νησιά και μερικές χιλιάδες ακόμη μικρότερα.Τα χιλιάδες καταπράσινα νησιά, σε διάφορα σχήματα, μοιάζουν να επιπλέουν στα καταγάλανα νερά της λίμνης.

Η λίμνη Qiandao είναι γνωστή επίσης για το φημισμένο νερό «Nongfu Spring» που εμφιαλώνεται από τα νερά της και ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο. Είναι επίσης το σπίτι καταπράσινων δασών και εξωτικών ζώων και πτηνών.Τον τελευταίο καιρό, η «λίμνη με τα χίλια νησιά» έχει μετατραπεί σε έναν δημοφιλή τουριστικό προορισμό.














Η λίμνη με τα χίλια νησιά







ΠΗΓΗ
Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου