Από την αστραφτερή, στη σκοτεινή πλευρά του κόσμου


Εκπληκτικές εικόνες από δορυφόρο που φανερώνουν πώς χρησιμοποιείται το φως και η ενέργεια απ' άκρη σ' άκρη του κόσμου.Εντυπωσιακές οι εικόνες δορυφόρου που απεικονίζουν την "αστραφτερή", αλλά και τη "σκοτεινή" πλευρά του κόσμου.

Το Λονδίνο το βράδυ, όπως αναφέρει η Dailymail, μετατρέπεται σε φωτεινό σημείο στονπαγκόσμιο χάρτη, καταναλώνοντας αρκετή ενέργεια ώστε να τροφοδοτήσει την Ιρλανδία.

Η Δύση, όπως μπορεί κανείς να διακρίνει από τις εικόνες, είναι ένοχη για κατασπατάληση της ενέργειας σε μία μάλιστα συγκλονιστική κλίμακα.

Αρκεί μόνο να γίνει η σύγκριση με τις εικόνες από την Αφρική, τη νότια Αμερική και ένα μεγάλο τμήμα της Ασίας που βρίσκεται σχεδόν στο σκοτάδι.

Η φωτογραφία από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής φανερώνει τη φωτορύπανση ιδιαίτερα στο Χιούστον, το Τέξας, το Σαν Φρανσίσκο και το Λος Άντζελες, τη στιγμή που οι χώρες του τρίτου κόσμου είναι βυθισμένες στο σκοτάδι. Μοναδική εξαίρεση μία καταπληκτική διαδρομή του φωτός από το Κάιρο μέχρι τον Νείλο στην Αίγυπτο.

Στο δημοσίευμα σημειώνεται πως το Λονδίνο καταναλώνει κάθε χρόνο 150 χιλιάδες ώρες γιγαβάτ ενέργειας, ενέργεια που ισούται με αυτή που καταναλώνει η Ελλάδα και η Ισπανία.

Ακτιβιστές μάλιστα έχουν επισημάνει πως το 50% του πληθυσμού του Ηνωμένου Βασιλείου δεν μπορεί να διακρίνει τα αστέρια εξαιτίας της φωτορύπανσης.

Οι εικόνες δημιουργήθηκαν από τον Felix Pharand - Deschines χρησιμοποιώντας δεδομένα που συλλέγονται από δορυφόρους και υπογραμμίζουν την αντίθεση αναφορικά με τη χρήση ενέργειας στον κόσμο.

Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου