Η κοπροφαγία - κοπροφιλία στους ανθρώπους και στα ζώα


Κοπροφιλία ή Κοπροφαγία (από την ελληνική λεξη "κόπρος"= περιττώματα και "φιλία"), είναι μια σεξουαλική διαστροφή (παραφιλία), που εκφράζεται με την χρησιμοποίηση κοπράνων στην σεξουαλική πράξη. Παρά το γεγονός πως η "κοπροφιλία" αποτελεί μια έκφραση της ανθρώπινης σεξουαλικότητας που χαρακτηρίζεται από σεξουαλική διέγερση που προκαλείται από ενέργειες ή καταστάσεις που δεν σχετίζονται άμεσα με τον συνηθισμένο τρόπο σεξουαλικής συνεύρεσης, η κοπροφιλία παρατηρείται και στα ζώα. Μάθετε μερικές ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες για την κοπροφιλία / κοπροφαγία στους ανθρώπους και στα ζώα.

Κατά τον μεσαίωνα, οι γιατροί εκείνης της εποχής συνήθιζαν να "δοκιμάζουν" τα κόπρανα των ασθενών τους για να διαγνώσουν το είδος της ασθένειας που τους ταλαιπωρεί. Στις μέρες μας, η επιστήμη έχει κάνει "άλματα" προόδου και φυσικά αυτό δεν γίνεται. Στην φύση, πολλά ζώα τρώνε περιττώματα άλλων ζώων για τα θρεπτικά συστατικά που περιέχουν, όπως ένα είδος σκαθαριού το οποίο τρώει αποκλειστικά κοπριά, αλλά και οι μύγες. Κάποια αλλα ζώα πάλι, τρώνε περιττώματα άλλων ζώων κάτω απο ορισμένες ιδιαίτερες συνθήκες, όπως πχ ο γουρούνι, ο σκύλος, ο ελέφαντας και τα "πάντα" (είδος αρκούδας που ζεί στην Κίνα).

Κοπροφαγία στους ανθρώπους

Οπως αναφέραμε και παραπάνω η κοπροφαγία/κοπροφιλία στους ανθρώπους αποτελεί μια σεξουαλική διαστροφή. Σε γενικές γραμμές η κοπροφαγία στους ανθρωπους οφείλεται σε δύο κύριους λόγους : Είτε παθολογικούς, είτε σαν "σεξουαλική διαστροφή". Οι άνθρωποι που πάσχουν απο αυτήν την σεξουαλική διαστροφή, εχουν εμμονή με τα περιττώματα τόσο των ιδίων, όσο και άλλων ανθρώπων. Στις σεξουαλικές τους πράξεις, τα ατομα αυτά προβαίνουν σε αφόδευση και δοκιμή περιττωμάτων. Αξιζει να σημειώσουμε πως δεν ειναι απαραίτητο οποιος ειναι "κοπρόφιλος" να είναι και "κοπροφάγος". Η κοπροφαγία-κοπροφιλία στους ανθρώπους, πραγματοποιειται κυρίως για σεξουαλική ικανοποίηση και είναι μια πλήρως συνηδειτή πράξη. Η κοπροφαγία στους ανθρώπους, μπορεί επίσης να οφειλεται και σε παθολογικά αίτια. Ανθρωποι που πάσχουν απο την διαταραχή "Pica", μια διαταραχή κατα την οποία κάποιος τρώει περίεργα πράγματα, μπορεί να πραγματοποιήσει κοπροφαγία. Επίσης, εχει παρατηρηθεί συμπεριφορά κοπροφαγίας σε άτομα που πασχουν απο σχιζοφρένεια ή βαριάς μορφής κατάθλιψη.

Κίνδυνοι
Φυσικά, υπάρχουν σημαντικοί κίνδυνοι για ένα άτομο που είναι κοπροφάγος. Υπάρχει σημαντικός κινδυνος μολυσματικών ασθενειών, καθώς έρχεται σε άμεση επαφή με κύτταρα ξένου σώματος αλλά και βλαβερά βακτήρια, όπως το βακτήριο "e-coli", υπατίτιδα Α και Ε, πνευμονία και διάφορα άλλα.

Σαδομαζοχισμός
Αν και η κοπροφιλία δεν συνδεεται απαραίτητα με τον "σαδομαζοχισμό" (σεξουαλικη διεγερση με την προκληση πόνου και την μείωση του σεξουαλικού συντρόφου), εντούτις μια έρευνα που έγινε στην Φινλανδία το 2009 σε 164 άνδρες με σαδομαζοχιστικές τάσεις, κατέδειξε πως το 19% απο αυτά τα άτομα είχαν εμπειρία κοπροφιλίας / κοπροφαγίας.

Κοπροφαγία στα ζώα
Ηκοπροφαγία στα σκυλιά και γενικότερα σε διάφορα ζώα, είναι μια περίεργη κατάσταση κατα την οποία τα ζώα τρώνε τα περιττώματά τους. Το γεγονός αυτό ιδιαίτερα για τα κατοικιδια ζώα (σκυλιά) αποτελεί ένα δυσάρεστο πρόβλημα που πολλοί ιδιοκτήτες σκυλιών πρέπει να αντιμετωπίσουν. Μπορεί να υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους ένα σκυλί θα φάει τα δικά του περιττώματα ή τα περιττώματα των άλλων ζώων και οι ιδιοκτήτες πρέπει να αντιμετωπίσουν αυτό το ζήτημα για να σταματήσει το πρόβλημα. Τα σκυλιά, τρώνε συχνά τα δικά τους περιττώματά και αυτό μπορεί να οφείλεται στο στρές.

Αυτή η συμπεριφορά είναι συχνή σε κουτάβια που βρίσκονται υπό εκπαίδευση στο σπίτι τα οποία θα φάνε το δικά τους κόπρανα για να προλάβουν την τιμωρία, ειδικά αν τα έχουν μαλώσει ή χτυπήσει κατά το παρελθόν για κάποιο ατύχημα στο σπίτι. Στα κουτάβια, μπορεί να είναι και αποτέλεσμα της έντονης περιέργειας. Οι σκύλοι που ζούν υπό ανθυγιεινές συνθήκες διαβίωσης με ελάχιστη άσκηση είναι επίσης πιθανό να τρώνε τα περιττώματα τους. Σε ένα ακάθαρτο περιβάλλον, τα κόπρανα των σκυλιών δεν καθαρίζονται συχνά, επομένως τα σκυλιά τα καταπίνουν και η συνήθεια θα συνεχιστεί. Τα σκυλιά μπορούν να αναζητούν την προσοχή από τους ιδιοκτήτες τους ή αντιδρούν προς το περιβάλλον που τους προκαλεί στρες.

Νόμος για την Κοπροφαγία
Η κοπροφιλία / κοπροφαγία, δεν θεωρείται "παράνομη", καθώς σύμφωνα και με την αμερικανική ψυχιατρική ακαδημία : "όταν οι σεξουαλικές παρορμήσεις ή οι φαντασιώσεις, δεν προκαλούν κλινικά σημαντική δυσφορία και διαταραχή στην κοινωνική, επαγγελματική, και σε άλλους σημαντικούς τομείς της ζωής, τότε δεν μπορεί να οδηγήσει σε νομικές επιπλοκές". Αυτή η περιγραφή της κοπροφιλίας απο την αμερικανική ψυχιατρική ακαδημία έχει γίνει αποδεκτή απο το σύνολο σχεδόν του δυτικού κόσμου.



Επίλογος / Πορνογραφία
Η κοπροφιλία / κοπροφαγία εμφανίζεται στην πορνογραφία με τον όρο "Scat" απο το "Scatology" (σκατολογία)


ΠΗΓΗ
Share on Google Plus

About mario1985

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου