Ποδόσφαιρο πάνω σε νερό και πασσάλους


Το καλοκαίρι πλέον έχει μπει για τα καλά και οι θερμοκρασίες έχουν σκαρφαλώσει στα ύψη ων θερμομέτρων.

Επειδή οι περισσότεροι από εμάς, για να δουν θάλασσα, περιμένουν πότε θα βάλει το Animal Planet κανένα ντοκιμαντέρ με θέμα την αναπαραγωγή της τσιπούρας, σκέφτηκα σήμερα να αφιερώσω μερικές γραμμές σε ένα μικρό ψαροχώρι της εξωτικής Ταϊλάνδης.
To μικρό ψαροχώρι της Ταϊλάνδης Koh Panyee είναι ένα από τα ωραιότερα “πλωτά” χωριά στον κόσμο και αποτελεί πόλο έλξης χιλιάδων τουριστών κάθε χρόνο.
Η δομή του στηρίζεται εξ ολοκλήρου σε ξύλινους πασσάλους, ενώ όπου και να κοιτάξεις τριγύρω σου το μόνο που θα αντικρίσεις είναι μόνο νερό.

Λέξεις όπως “αλάνα” ή “πλατεία” είναι άγνωστες στους κατοίκους του συγκεκριμένου χωριού.
Κάπου εκεί ξεκινούν και τα προβλήματα…
Τα παιδιά του χωριού ήθελαν ένα μέρος για να παίζουν ποδόσφαιρο, καθώς μέχρι πριν λίγα χρόνια στριμώχνονταν κυριολεκτικά σε μία λωρίδα ξηράς, στη οποία υπήρχε άμμος.
Χρήματα για την ανέγερση σταδίου δεν υπήρχαν, όπως στη Σιγκαπούρη, αλλά αν υπάρχει θέληση όλα γίνονται.
Έτσι, οι κάτοικοι του χωριού αποφάσισαν να κατασκευάσουν μια “πλωτή αλάνα”, στηριγμένη ,όπως και όλα τα σπίτια, πάνω σε πασσάλους.

Ύστερα, στην αλάνα τοποθετήθηκαν τέρματα και ζωγραφίστηκαν οι γραμμές ποδοσφαιρικού γηπέδου.

Με αυτόν τον τρόπο οι γονείς γλύτωσαν από την γκρίνια των παιδιών που ήθελαν ένα δικό τους χώρο να παίζουν μπάλα.
Βέβαια, όταν η μπάλα έβγαινε εκτός των 4 γραμμών του γηπέδου, φαντάζεστε τι ακολουθούσε…

Τα τελευταία χρόνια το ιδιόμορφο αυτό γήπεδο απέκτησε φράχτη αλλά και μία αντιολισθητική επίστρωση με την καταλληλη σήμανση!
Τo βίντεο που ακολουθεί εξιστορεί όλη τη διαδρομή της κατασκευής του γηπέδου, αλλά και την πορεία της τοπικής ομάδας, η οποία έβγαινε Πρωταθλήτρια Νέων στην περιφέρειά της από το 2004 μέχρι το 2010!



ΠΗΓΗ
Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου