«Έπεσε» με ψηλά το κεφάλι η Ελλάδα


Την ήττα με 1-0 γνώρισε η Ελλάδα στον τελικό του Euro κάτω των 19 από την Ισπανία αφήνοντας ελπιδοφόρα μηνύματα για το μέλλον του ποδοσφαίρου της χώρας μας.

Όποιο και αν ήταν το αποτέλεσμα στον μεγάλο τελικό του Euro 2012 κάτω των 19 ετών, το μόνο σίγουρο είναι πως τα παιδιά του Κώστα Τσάνα έκαναν υπερήφανους όλους τους Έλληνες με την παρουσία τους στο Ευρωπαϊκό της Εσθονίας. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, δυστυχώς δεν κατάφερε να φτάσει και στην κατάκτηση του τίτλου. Η Ισπανία ήταν σαφώς ανώτερη και με γκολ στα τελευταία λεπτά, πέτυχε το μοναδικό τέρμα για να πανηγυρίσει ακόμα έναν τίτλο.

Από το ξεκίνημα της αναμέτρησης η ομάδα της Ισπανίας πατούσε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο. Είχε τον έλεγχο της αναμέτρησης και την πρωτοβουλία των κινήσεων. Παρόλα αυτά, η καλή αμυντική λειτουργιά των Ελλήνων δεν άφησαν το δικαίωμα στους «φούριας ρόχας» να δημιουργήσουν σημαντικές ευκαιρίες.

Ο τερματοφύλακας της Ελλάδας, Σωκράτης Διούδης όποτε χρειάστηκε δήλωσε «παρών» και αποσόβησε όλους τους κινδύνους. Επιθετικά, η Ελλάδα δεν κατάφερε να φανεί απειλητική και σε όλη την αναμέτρηση, είχε μία σημαντική ευκαιρία. Στο 32’ ο Γιαννιώτας έκανε πολύ καλή ενέργεια με τη σέντρα του να βρίσκει τον Κατίδη ο οποίος με κεφαλιά έστειλε την μπάλα λίγο άουτ.

Στην επανάληψη η εικόνα της αναμέτρησης δεν άλλαξε ιδιαίτερα. Η Ισπανία διατήρησε τον έλεγχο και έφτασε κοντά στο γκολ στο 56’ όταν ο Καμπάνιας έκανε το μακρινό σουτ με την μπάλα να χτυπάει στο οριζόντιο δοκάρι. Η πίεση των Ισπανών, απέφερε καρπούς στο 80’. Τότε, ο Ντελοφέου έκανε ωραία ενέργεια και με κάθετη πάσα βρήκε τον Ροντρίγκεζ ο οποίος με ωραίο πλασέ διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα δίνοντας τον τίτλο στην Ισπανία.

Ακόμα και έτσι, ολόκληρη η Ελλάδα είναι περήφανη για τους συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές που έστειλαν πολύ ψηλά το όνομα της χώρας μας δίνοντας ελπίδα για ένα καλύτερο ελληνικό ποδόσφαιρο στο άμεσο μέλλον.



ΠΗΓΗ
Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου