Οι πολύχρωμες λίμνες του Σαν Φρανσίσκο


Αν ποτέ πετάξετε ποτέ πάνω από το Σαν Φρανσίσκο, να είστε βέβαιοι ότι αν κοιτάξετε έξω από το παράθυρο θα αντικρίσετε ένα από τα πιο όμορφα, πολύχρωμα τοπία του κόσμου. Τις τεχνητές λίμνες αλατιού της εταιρείας Cargill.

Οι Λίμνες του Σαν Φρανσίσκο είναι τεχνητές λίμνες με μικρό βάθος που σχεδιάστηκαν για να παράγουν αλάτι από το θαλασσινό νερό. Το θαλασσινό νερό μεταφέρεται στις λίμνες και σε διάστημα που μπορεί να φτάσει τα 5 χρόνια το νερό εξατμίζεται φυσικά αφήνοντας στον πάτο το αλάτι, έτοιμο για συγκομιδή.

Το διαφορετικό χρώμα κάθε λίμνης (πράσινο, κόκκινο, μπλε, κίτρινο) εξαρτάται από τους μικροοργανισμούς που αναπτύσσονται στο εσωτερικό της αλλά και από τα επίπεδα αλατότητας του νερού. Σύμφωνα με τους υπεύθυνους της εταιρείας τρεις μικροοργανισμοί κυρίως είναι υπεύθυνοι για την αλλαγή του χρώματος των λιμνών. Οι Synechococcus, Halobacteria, και Dunaliella.





















ΠΗΓΗ
Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου