Οι αρχαιολόγοι βρήκαν τα οστά της Μόνα Λίζα;


Κοντά σε μία σπουδαία ανακάλυψη θεωρούν πως βρίσκονται Ιταλοί αρχαιολόγοι, καθώς πιστεύουν πως έχουν ανακαλύψει τα οστά του της γυναίκας που ήταν το μοντέλο για την διάσημη Μόνα Λίζα.

Οι αρχαιολόγοι βρήκαν στην περιφέρεια του μοναστηριού της Σαντ' Όρσολα στη Φλωρεντία τα οστά μίας μυστηριώδους γυναίκας την οποία ταυτίζουν με την... Τζοκόντα.

Κατά τη διάρκεια των ανασκαφικών εργασιών αποκαλύφθηκαν και τα ερείπια ενός παλιού πρεσβυτέριου, που είχε ανεγερθεί από τις φραγκισκανές μοναχές που είχαν εγκατασταθεί στο κοινόβιο στα τέλη του 15ου και αρχές του 16ου αιώνα.

Η Λίζα Γκεραρντίνι (1479-1542), γνωστή επίσης και ως Λίζα ντελ Τζοκόντο, είχε παντρευτεί έναν πλούσιο έμπορο μεταξιού της Φλωρεντίας. Δεν είναι λίγοι οι ειδικοί που θεωρούν πως αποτέλεσε το μοντέλο για τον αξεπέραστο πίνακα, ο οποίος εκτίθεται στο Μουσείο του Λούβρου—καίτοι η πραγματική ταυτότητα του μοντέλου δεν έχει εξακριβωθεί με βεβαιότητα.
Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου