Gracias Juan Roman


Το 1996, ένας ψηλόλιγνος ποδοσφαιριστής έκανε το όνειρό του πραγματικότητα, ντεμπουτάροντας με τη φανέλα της αγαπημένης του Μπόκα Τζούνιορς. Δεκαπέντε χρόνια μετά, ο Χουάν Ρομάν Ρικέλμε λέει αντίο, έχοντας πετύχει το ακατόρθωτο. Να ξεπεράσει στην καρδιά των οπαδών της Μπόκα τον Ντιέγο Μαραντόνα.

Πιτσιρικάς γούσταρε την Τίγκρε και όταν τον ζήτησαν από τα τσικό της Αρχεντίνος οι δύο μεγάλοι του Μπουένος Άιρες, ο… μύθος λέει ότι προτιμούσε τη Ρίβερ Πλέιτ. Οικογενειακοί λόγοι τον οδήγησαν στην Μπόκα, με την οποία απέκτησε ένα απίστευτο δέσιμο. Επτά πετυχημένες χρονιές και ύστερα η μεγάλη μεταγραφή στην πρωτεύουσα της Καταλονίας, στο Πρωτάθλημα των σταρ. Η ποδοσφαιρική του φαντασία ήρθε σε κόντρα με την ψυχρή λογική του Λούις Φαν Χααλ στην Μπαρτσελόνα.

Ο Ολλανδός τον θεωρούσε μεταγραφή για… εισιτήρια και τον χρησιμοποιούσε στα άκρα, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να βρει ρυθμό. Η έλευση του Ροναλντίνιο σήμαινε ότι έπρεπε να φύγει. Έφυγε ως εξόριστος για την Βιγιαρεάλ, την οποία οδήγησε στην καλύτερη θέση της ιστορίας της, την τρίτη, με 15 γκολ σε 35 ματς. Στο «κίτρινο υποβρύχιο» έγινε ο ηγέτης που άξιζε. Η δημιουργικότητά του βρήκε χώρο να εκφραστεί.

Η 25η Απριλίου του 2006, όταν έχασε στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ το πέναλτι απέναντι στον Λέμαν της Άρσεναλ, τον στοιχειώνει ακόμα. Το 2007 επέστρεψε στην Μπόκα που λάτρεψε και λατρεύτηκε. Αρχικά ως δανεικός, οδηγώντας την στην κατάκτηση του Κόπα Λιμπερταδόρες. Αποκτήθηκε με κανονική μεταγραφή και μέχρι και προχτές, ήταν ο φυσικός ηγέτης της ομάδας του Μπουένος Άιρες, ένα σύμβολο για τον κόσμο. Επέλεξε να πει το adios μετά από την ήττα από την Κορίνθιανς. Η ευκαιρία για το ιστορικό τρεμπλ χάθηκε και ο Χουάν Ρομάν έκρινε ότι είχε έρθει το πλήρωμα του χρόνου. Το αν θα τον ξαναδούμε να κλωτσάει μπάλα με άλλη ομάδα θα εξαρτηθεί από την οικογένειά του. Με τη φανέλα της Μπόκα, όμως, ήταν διαφορετικό.

Σχεδόν μυθικό. Ένας από τα τελευταία μεγάλα είδωλα αποχαιρετά αφήνοντας πίσω του μια εποχή ρομαντισμού. Μια εποχή όπου οι παίκτες της κοψιάς του μπορεί να μην χωρούσαν στην Μπάρτσα, αλλά έπαιρναν από το χέρι την Βιγιαρεάλ και έγραφαν μαζί της ιστορία. Οδηγούσαν την Μπόκα στο Κόπα Λιμπερταδόρες με την επιστροφή τους στην Αργεντινή και με μια τους ενέργεια ξεσήκωναν τον κόσμο. Και αυτό το κενό, θα μείνει δυσαναπλήρωτο.





ΠΗΓΗ
Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου