Όλο και πιο βίαιος ο 007!


Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου της Νέας Ζηλανδίας, ο περίφημος πράκτορας Τζέιμς Μποντ, χρησιμοποιεί όλο και περισσότερο την «άδεια να σκοτώνει» στις ταινίες που πρωταγωνιστεί εδώ και 50 χρόνια.

Στο Πανεπιστήμιο του Οτάγκο, λοιπόν, ερευνητές παρακολούθησαν 22 ταινίες του Τζέιμς Μποντ κατέγραψαν όλες τις σκηνές βίας και τις χώρισαν σε δυο κατηγορίες: λιγότερο σοβαρή βία και σοβαρή βία. Η τελευταία ταινία Skyfall δεν περιλήφθηκε στην έρευνα του Πανεπιστημίου.

Η έρευνα, που δημοσιεύεται αυτήν την εβδομάδα στην αμερικανική ιατρική επιθεώρηση «Archives of Pediatric and Adolescent Medecine», δείχνει πως οι σκηνές βίας στην ταινία «Quantum of Solace»(2008) ήταν διπλάσιες από αυτές στην πρώτη ταινία «Τζέιμς Μποντ εναντίον Δρ Νο» (1962). Ειδικότερα, οι σκηνές σοβαρής βίας έχουν τριπλασιαστεί με ένοπλες επιθέσεις που προκαλούν τον θάνατο. Ως λιγότερο βίαιη ταινία αναδείχθηκε το «Ζήσε και άσε τους άλλους να πεθάνουν»(1973), με πρωταγωνιστή τον Ρότζερ Μουρ.

Οι Νεοζηλανδοί ερευνητές εκφράζουν ανησυχίες για τις επιπτώσεις της έκθεσης των νεαρών θεατών στην αυξανόμενη βία. «Τα στοιχεία δείχνουν ότι οι νεαροί που βλέπουν σκηνές βίας αποπροσανατολίζονται σχετικά με το ποια είναι η βίαιη και επιθετική συμπεριφορά» επισημαίνει ο Μπομπ Χάκοξ, ένας από τους εισηγητές της έρευνας.

ΠΗΓΗ 
Share on Google Plus

About iordanis

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου