Δωρεάν περίθαλψη για 100.000 ανερους,ανασφάλιστους και χαμηλόμισθους

Την πρωτοβουλία θέσπισης ενός «εισιτηρίου ελεύθερης πρόσβασης» για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και νοσοκομειακή κάλυψη ανακοίνωσε , το υπουργείο Υγείας.Η εν λόγω πρωτοβουλία θα αφορά

ανασφάλιστους, μακροχρόνια άνεργους, καθώς και παιδιά και οικογένειες που είναι κάτω από το όριο της φτώχειας.

Το εισιτήριο θα εκδίδεται από το υπουργείο Υγείας και αρχικά θα μπορούν να το προμηθεύονται 100.000 άτομα ετησίως. Η δράση θα αρχίσει από την 1η Ιανουαρίου του 2013 και θα ολοκληρωθεί το Δεκέμβριο του 2014, έχοντας προϋπολογισμό 40 εκατομμύρια ευρώ.

Παράλληλα, το υπουργείο Υγείας ,σύμφωνα με το skai.gr,ανακοίνωσε δράση με την ονομασία «υγεία κατ' οίκον», η οποία θα αφορά επίσης ανασφάλιστους, μακροχρόνια άνεργους και χρόνια πάσχοντες.

Χαμηλή απορροφητικότητα κονδυλίων του ΕΣΠΑ

Εν τω μεταξύ, στη χαμηλή απορροφητικότητα κονδυλίων του ΕΣΠΑ στάθηκε ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λυκουρέντζος, τονίζοντας πως το επίμαχο πρόβλημα έχει ήδη προκαλέσει την απώλεια 60 εκατομμυρίων ευρώ από τον Προϋπολογισμό 328 εκατομμυρίων που προβλέπονταν για το χώρο της Υγείας, εξηγώντας πως τα κεφάλαια κατέληξαν στο υπουργείο Εργασίας.

Όπως σημείωσε ο κ. Λυκουρέντζος, τον Ιούνιο η απορροφητικότητα κονδυλίων βρισκόταν στο 6,8%, ενώ σήμερα έχει ανέλθει στο 10%. Στόχος του υπουργείου είναι η απορροφητικότητα να φτάσει στο 48%.

ΠΗΓΗ 
Share on Google Plus

About iordanis

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου