Δείτε τα 7 μελλοντικά θαύματα του κόσμου!


Τη λίστα με τα επτά κτήρια που στο μέλλον αναμένεται να αποτελέσουν τα «7 θαύματα του κόσμου» ανήρτησε το πρακτορείο Reuters.

Πρόκειται για τα:



Burj Khalifa, Πόλη: Ντουμπάι. Αρχιτέκτονας: Adrian Smith. Έτος ανέγερσης: 2010. Λόγοι: Πρόκειται για ένα κτήριο 160 ορόφων, το ψηλότερο οικοδόμημα στον κόσμο.


Εθνικό Στάδιο του Πεκίνου, Πόλη: Πεκίνο. Aρχιτέκτονας: Herzog & de Meuron, Έτος ανέγερσης: 2008. Λόγοι: Το κεντρικό στάδιο όπου φιλοξενήθηκαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες το 2008, αποτελεί την μεγαλύτερη ανθρώπινη κατασκευή με βασικό υλικό το ατσάλι.


Ο ουρανοξύστης Γκέρκιν. Πόλη: Λονδίνο. Αρχιτέκτονας:Foster and Partners. ;Eτος ανέγερσης:2004. Λόγοι: Το 40ώροφο κτήριο κατέκτησε το 2004 το βραβείο Stirling. Το design του είναι μοναδικό.


Ο Πύργος Shard. Πόλη: Λονδίνο. Αρχιτέκτονας: Renzo Piano, Έτος ανέγερσης: 2012. Λόγοι: «Αντιφατικό» από την αρχή, άλλαξε ριζικά το γραφικό ορίζοντα του Λονδίνου.


Η αίθουσα συναυλιών Walt Disney. Πόλη: Los Angeles. Αρχιτέκτονας:Frank Gehry. Έτος:2003. Λόγοι: To εν λόγω συγκρότημα, αποτελεί ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα της αισθητικής που αναλογεί σε ένα βραβείο Gehry’s Pritzker.


O Πύργος της Ελευθερίας. Πόλη: Νέα Υόρκη. Αρχιτέκτονας: David Childs of Skidmore, Owings & Merrill. Έτος ανέγερσης: 2013 (υπό ανέγερση). Λόγοι: Θα αποτελεί το ψηλότερο κτήριο στο δυτικό Hemisphere και το τρίτο στον κόσμο.


Το επιστημονικό κέντρο Phaeno. Πόλη:Wolfsburg, Γερμανία. Αρχιτέκτονας: Zaha Hadid. Έτος ανέγερσης:2005. Λόγοι: To κτήριο αυτό ήταν η αιτία να κερδίσει γυναίκα για πρώτη φορά το βραβείο Pritzker. Οι New York Times το χαρακτήρισαν ως «το είδος του οικοδομήματος που αλλάζει εκ διαμέτρου την οπτική για το πώς θα είναι τα κτήρια του μέλλοντος».

ΠΗΓΗ
Share on Google Plus

About iordanis

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου