Πάγος στους πόλους του θερμού πλανήτη Ερμή

Επιστήμονες που συνεργάζονται με την NASA ανακάλυψαν 100 δισεκατομμύρια με ένα τρισεκατομμύριο τόνους πάγου, στον πλανήτη Ερμή.
Μπορεί κατά τις μεσημεριανές ώρες, η θερμοκρασία στον Ερμή μπορεί να αγγίξει πάνω από 420 βαθμούς Κελσίου, όμως, κατά περίεργο τρόπο, στους πόλους του Ερμή, βαθειά μέσα στους κρατήρες του, όπου δεν πέφτει ποτέ το φως του Ήλιου, οι θερμοκρασίες πέφτουν κάτω από τους -180 βαθμούς Κελσίου.
Ο Ερμής είναι μικρός πλανήτης, ο οποίος βρίσκεται πιο κοντά στον Ήλιο από όλους τους άλλους πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος. Η ιδιόμορφη τροχιά του όμως σημαίνει ότι ορισμένες περιοχές των πόλων του δεν βλέπουν ποτέ το φως του Ήλιου.

Οι ερευνητές της NASA θεωρούν ότι πάγος και οργανική ύλη συσσωρεύθηκαν σε κρατήρες στις σκοτεινές περιοχές των πόλων αφού κομήτες και αστεροειδείς τα μετέφεραν στην επιφάνεια του πλανήτη.
«Σε αυτά τα πλανητικά σώματα, υπάρχουν κρυφά σημεία στα οποία συμβαίνουν πολύ ενδιαφέροντα πράγματα (σε επιστημονικό επίπεδο)» τονίζει ο David J. Lawrence, υψηλόβαθμος επιστήμονας στο τμήμα Applied Physics Laboratory του Πανεπιστημίου Johns Hopkins και συνεργάτης της NASA.

«Ο Messenger αποκάλυψε ένα πολύ σημαντικό κεφάλαιο στην ιστορία του πώς το νερό σε μορφή πάγου και άλλα πτητικά υλικά έφτασαν σε εσωτερικούς πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος όπως ο Ερμής», δήλωσε ο επικεφαλής της έρευνας δρ. Σων Σ. Σόλομον. «Είναι εκπληκτικό το πώς διατηρήθηκαν πάνω σε ένα πλανήτη τόσο κοντά στον Ήλιο».

Η σημαντική αυτή ανακάλυψη θα δώσει νέα πνοή στις αρκετές έρευνες που αναζητούν νερό σε άλλους πλανήτες. Εξάλλου, η NASA δεν επιβεβαίωσε τις αυξανόμενες φήμες ότι το κινητό εργαστήριο Curiosity έκανε μία σημαντική ανακάλυψη στον 'Αρη. Η φημολογία ξεκίνησε μετά από ανεπίσημες δηλώσεις ιθυνόντων της NASA αλλά σε επίσημη δήλωσή της η υπηρεσία διέψευσε τις εξαγγελίες ως πολύ πρώιμες.
Τα ευρήματα των ειδικών παρουσιάστηκαν σε εργασίες που δημοσιέυθηκαν την Πέμπτη στον ιστότοπο journal Science. -

ΠΗΓΗ 
Share on Google Plus

About iordanis

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου