Το εύρημα ενός δύτη από την Σαμάρα μπορεί να διαλευκάνει τα μυστήρια της αρχαίας ιστορίας

Ένα ασυνήθιστο εύρημα στην περιοχή της Σαμάρας μπορεί να αλλάξει την αρχαία ιστορία της ανθρωπότητας.

 Ο ερασιτέχνης δύτης Ντμίτρι Γκόλουμπεφ ανακάλυψε στο βυθό του ποταμού Μπολσόι Κινέλ λείψανα ανθρώπων και ζώων ηλικίας μερικών δεκάδων και μπορεί και εκατοντάδων χιλιάδων ετών. Αυτό μπορεί να αποτελέσει μια απόδειξη του γεγονότος, πως εκεί κάτω από την Σαμάρα, στην Κεντρική Ρωσία, υπήρχε ένας μεγάλος οικισμός των προϊστορικών ανθρώπων.

Ο ποταμός Μπολσόι Κίνελ αποτελεί ένα αγαπημένο μέρος του υποβρύχιου κυνηγιού μεταξύ των δυτών της Σαμάρας. Στον ποταμό υπάρχουν πολλά ψάρια. Όμως αυτή την φορά ψαρέψανε κάτι το ασυνήθιστο. Στον βυθό ο Ντμίτρι Γκόλουμπεφ ανακάλυψε το κρανίο από ένα βουβάλι, το οποίο, όπως αποδείχθηκε, έζησε κατά τους προϊστορικούς χρόνους.

Στο ίδιο μέρος ο Ντμίτρι Γκόλουμπεφ ανακάλυψε το σαγόνι του μαλλιαρού ρινόκερου, τον μηρό ενός μαμούθ και το κρανίο του μεγαλοκέρατου ελαφιού. Όλα αυτά σύντομα θα παραδοθούν στους παλαιοντολόγους. Δεν αποκλείεται, πως η ηλικία όλων αυτών των ευρημάτων να ξεπερνά τις εκατοντάδες χιλιάδες χρόνια, τονίζει ο Ντμίτρι Βαρένοβ, επιστημονικός διευθυντής του περιφερειακού Ιστορικού και Τοπικού μουσείου:

- Όλη αυτή η ομάδα των ζώων ανήκει στην λεγόμενη πανίδα της εποχής των μαμούθ. Δηλαδή όλα αυτά τα ζώα ζούσαν σε αυτή την περιοχή δεκάδες και μπορεί και εκατοντάδες χρόνια πριν. Το κρανίο του ρινόκερου βρίσκεται σε εξαιρετικά διατηρημένη κατάσταση. Στην περιοχή μας δεν είχαν σημειωθεί παρόμοια ευρήματα.

Εκτός από τα οστά των ζώων από τον βυθό σηκώσανε και ένα ανθρώπινα κρανίο. Είναι ένα πολύ σπάνιο γεγονός, όταν σε ένα σημείο καταφέρνουμε να βρούμε τα λείψανα και των ζώων, και των αρχαίων ανθρώπων, τονίζουν οι ειδικοί. Το εύρημα της Σαμάρας μπορεί να προκαλέσει πάταγο, είναι βέβαιος ο ιστορικός Ίγκορ Κουρούκιν:

Εάν τα ανθρώπινα οστά που βρέθηκαν στην χώρα μας έχουν ηλικία από ενάμιση έως δύο εκατομμύρια χρόνια, αυτό θα αποτελέσει μία σημαντική ανακάλυψη.

Τώρα ο μικρός ποταμός στην Κεντρική Ρωσία προσελκύει όχι μόνο τους φίλους του υποβρύχιου ψαρέματος, αλλά και τους επαγγελματίες αρχαιολόγους και παλαιοντολόγους. Στο προσεχές μέλλον θα ξεκινήσουν μεγάλες ανασκαφές. Πιθανών η περιοχή του ποταμού Μπολσόι Κίνελ να έχει ακόμη πολλά μυστικά.

ΠΗΓΗ






Share on Google Plus

About iordanis

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου