Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος: Το χρονικό μιας προαναγγελθείσας δολοφονίας!


Στις 6 Δεκεμβρίου του 2008 ο 15χρονος Αλέξης Γρηγορόπουλος έπεφτε νεκρός στη συμβολή των οδών Τζαβέλλα και Μεσολογγίου στην περιοχή των Εξαρχείων, από το όπλο του ειδικού φρουρού Επαμεινώνδα Κορκονέα, πυροδοτώντας σχεδόν πρωτόγνωρες βίαιες κοινωνικές αντιδράσεις σε ολόκληρη της χώρα. Δείτε παρακάτω ντοκιμαντέρ «Το χρονικό μιας προαναγγελθείσας δολοφονίας» στιγμές εκείνων των ημερών.

Το βράδυ στις 6ης Δεκεμβρίου του 2008 ο 37χρονος ειδικός φρουρός της αστυνομιας Επαμεινώνδας Κορκονέας πυροβόλησε και σκότωσε στα Εξάρχεια τον 15χρονο μαθητή Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο. Λιγες ωρες αργότερα ξεσπάσε κύμα αγανάκτησης που οδήγησε σε κοινωνική εξέγερση με πρωτοφανούς έντασης ταραχές σε ολόκληρη τη χώρα. Το αιματηρό περιστατικό και τα επακόλουθά του έλαβαν διεθνείς διαστάσεις με αποτέλεσμα πολλες μεγαλουπόλεις του κόσμου να διοργανώσουν εκδηλώσεις διαμαρτυριας και αλληλεγγύης.

Στο ντοκιμαντέρ «Το χρονικό μιας προαναγγελθείσας δολοφονίας» προβάλλονται τα γεγονότα εκείνων των ημερών, το βίντεο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, αυτόπτες μάρτυρες που περιγράφουν τις συγκλονιστικές τελευταίες στιγμές του Αλέξη, την κοινωνική εξέγερση εως και τις πολίτικες εξελίξεις που ακολούθησαν. Επίσης μιλούν στο ντοκιμαντέρ, ο τότε υπουργός Εσωτερικών κ. Προκόπης Παυλόπουλος, ο πρόεδρος του Συνασπισμού κ. Αλέξης Τσίπρας, ο τότε Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού και Προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας κ. Νίκος Καραχάλιος ,ο κ. Στέφανος Μάνος και ο Νίκος Κωνσταντόπουλος δικηγόρος της οικογένειας Γρηγορόπουλου.

Δείτε το ντοκιμαντέρ:
Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου