Οι πιο χαρούμενες χώρες του κόσμου

Είναι η πλουσιότερη χώρα του κόσμου και θα περίμενε κανείς να έχει και τους πιο ευτυχισμένους κατοίκους.Επίσης, θα περίμενε κανείς ότι μιας και οι Γιαπωνέζοι έχουν το υψηλότερο προσδόκιμο ζωής, θα ήταν και οι πιο αισιόδοξοι.

Όμως τα πλούτη και η μακροζωία δεν εγγυώνται την ευτυχία, σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση, καθώς οι δύο παραπάνω χώρες δεν είναι καν στην πρώτη δεκάδα των πιο χαρούμενων χωρών του κόσμου.Ύστερα από δημοσκόπηση που έγινε σε 150.000 ανθρώπους απ’ όλον τον κόσμο, οι επτά από τις 10 πιο χαρούμενες χώρες βρίσκονται στη Λατινική Αμερική.

Η εταιρεία Gallup ρώτησε περίπου 1.000 ανθρώπους από 148 χώρες αν ξεκουράζονται αρκετά, αν τους συμπεριφέρονται με σεβασμό, αν γελούν και χαμογελούν αρκετά, αν είχαν μάθει κάτι ενδιαφέρον πρόσφατα και αν έχουν αισθήματα χαράς από την προηγούμενη μέρα.

Το 85% των ερωτηθέντων στον Παναμά και την Παραγουάη απάντησαν θετικά σε όλα τα παραπάνω, με αποτέλεσμα οι δύο χώρες να καταλάβουν τις δύο πρώτες θέσεις της σχετικής λίστας. Ακολουθούν το Ελ Σαλβαδόρ, η Βενεζουέλα, το Τρινιδάδ και Τομπάγκο, η Ταϊλάνδη, η Γουατεμάλα, οι Φιλιππίνες, το Εκουαδόρ και η Κόστα Ρίκα.

Εκείνοι που έδωσαν τις λιγότερες θετικές απαντήσεις ζουν στη Σιγκαπούρη, μια πλούσια χώρα που είναι στην κορυφή της λίστας των πιο ανεπτυγμένων χωρών του κόσμου.Η Γερμανία και η Γαλλία ισοβάθμισαν με την αφρικανική χώρα Σομαλιλάνδη στην 47η θέση.

Ανάμεσα στις εννιά τελευταίες χώρες βρίσκονται το Ιράκ, η Υεμένη, το Αφγανιστάν και η Αϊτή. Ακόμη, η Αρμενία, η Γεωργία και η Λιθουανία.

ΠΗΓΗ
Share on Google Plus

About iordanis

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου