Πρόστιμο 4 δισ. δολάρια στη ΒΡ για την καταστροφή στον Κόλπο του Μεξικού

Την επιβολή του μεγαλύτερου προστίμου στην αμερικανική ιστορία στη ΒΡ ενέκρινε αμερικανικό δικαστήριο, για την τεράστια περιβαλλοντική καταστροφή στον Κόλπο του Μεξικού. Το πρόστιμο ύψους 4 δισ. δολαρίων (2,96 δισ. ευρώ) θα καταβληθεί σε διάστημα πέντε ετών.

Τον περασμένο Νοέμβριο, η BP είχε ανακοινώσει ότι θα πλήρωνε 4 δισ. δολάρια (2,5 δισ. στερλίνες) στο αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης και συμφώνησε να δηλώσει ένοχη σε 14 κακουργήματα. Στο ανωτέρω ποσό συμπεριλαμβάνεται πρόστιμο ύψους 1,26 δισ. δολαρίων.

Η δικαστής Σάρα Βανς του περιφερειακού δικαστηρίου των ΗΠΑ επέβαλε τους όρους στους οποίους είχαν καταλήξει το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης και η BP τον περασμένο Νοέμβριο, που περιλαμβάνουν την ομολογία ενοχής από τον πετρελαϊκό κολοσσό σε 14 ποινικά αδικήματα μεταξύ αυτών και ανθρωποκτονία.

Η απόφαση της δικαστή ήρθε μετά από ακρόαση οχτώ μαρτύρων την Τρίτη, συμπεριλαμβανομένων μελών των οικογενειών των θυμάτων, εργαζομένων στα συνεργεία καθαρισμού, καθώς και μελών της Ένωσης Αλιέων Νοτιοανατολικής Ασίας.

Υπενθυμίζεται ότι από την έκρηξη που σημειώθηκε στην πλατφόρμα άντλησης πετρελαίου Deepwater Horizon, 11 εργαζόμενοι έχασαν την ζωή τους.
 

Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου