Όμορφα πλάνα από το φαράγγι του Γκραν Κάνυον!


Πλάνα από το επιβλητικό φαράγγι Γκραν Κάνυον που βρίσκεται στην πολιτεία της Αριζόνα των Η.Π.Α. Δημιουργήθηκε από τον ποταμό Colorado σε μιά περίοδο 5,4 εκατομμυρίων ετών. Έχει μήκος 446 χιλιόμετρα, πλάτος που κυμαίνεται ανάμεσα στα 6,5 και 29 χιλιόμετρα και βάθος που φτάνει το 1,83 χιλιόμετρα.

Πριν από τον αποικισμό της Αμερικής από τους λευκούς, στην περιοχή ζούσαν ιθαγενείς Αμερικανοί οι "Pueblos" ή "Anasazi" από το 1200 π.Χ. και έφτιαχναν τα καταλύματά τους μέσα στις σπηλιές του φαραγγιού. Αυτοί θεωρούσαν το φαράγγι ιερό μέρος και γι' αυτό είχαν φτιάξει πολλούς χώρους λατρείας μέσα σ' αυτό. Απόγονοι των αρχαίων αυτών φυλών είναι οι Ινδιάνοι Ναβάχο. Ο πρώτος Ευρωπαίος που το αντίκρισε ήταν ο Ισπανός Garcia Lopez de Cardenas το 1540.




ΠΗΓΗ
Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου