Ο Ρέμπραντ και το πορτραίτο πίσω απ' το πορτρέτο


Ένας κρυμμένος πίνακας κάτω από έργο 380 ετών.Πολύ κοντά στην αποκάλυψη ενός κρυφού πορτρέτου πίσω από έναν πίνακα 380 ετών του Ρέμπραντ, βρίσκονται οι επιστήμονες.Το αριστούργημα, "Ηλικιωμένος άνδρας με στρατιωτική στολή" του Ολλανδού ζωγράφου, βρίσκεται στο μουσείο Getty στο Λος Άντζελες.

Οι επιστήμονες είχαν παρατηρήσει ότι το έργο φέρει αμυδρά ίχνη από άλλο πορτρέτο κάτω από την επιφάνεια του. Οι ερευνητές προσπάθησαν να δουν πίσω από το πορτραίτο, χρησιμοποιώντας υπέρυθρες ακτίνες αλλά και συμβατικές μεθόδους ακτίνων Χ, αλλά δεν τα κατάφεραν επειδή σε μεγάλο βαθμό ο Ρέμπραντ χρησιμοποίησε το ίδιο χρώμα (με την ίδια χημική σύνθεση) για την “κρυμμένη” και την τελική έκδοση του έργου.

Νέες μελέτες με πιο εξελιγμένες τεχνικές ακτίνων-Χ που μπορούν να αναλύσουν μέσω των στρωμάτων της ζωγραφικής το έργο έδωσαν την ελπίδα ότι μπορεί κάποια στιγμή να δούμε ποιος απεικονίζεται στην εικόνα μυστήριο.
Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου