Οι οπαδοί αντιδρούν στην ακρίβεια


Το ντέρμπι ανάμεσα στην Άρσεναλ και τη Μάντσεστερ Σίτι στο Emirates σημαδεύτηκε από 3 γεγονότα Το ένα ήταν φυσικά η μεγάλη νίκη των Πολιτών με 2-0 που διατήρησε τη διαφορά τους από την πρωτοπόρο Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στους 7 βαθμούς Το δεύτερο ήταν η… γκρίνια για τις αποφάσεις του διαιτητή και κυρίως για τις 2 κόκκινες κάρτες που έβγαλε σε παίκτες και των δύο ομάδων. Το τρίτο, όμως, ήταν μία διαφορετική γκρίνια που δεν χωρά καμία αμφιβολία ότι ήταν δικαιολογημένη…

Αν και οι Άγγλοι οπαδοί φημίζονται για το πάθος τους για το ποδόσφαιρο και την ομάδα τους την οποία ακολουθούν πιστά σε κάθε της αναμέτρηση ακόμα και μακριά από το γήπεδό της, οι κερκίδες των φιλοξενουμένων στο Emirates δεν ήταν ασφυκτικά γεμάτες. Αιτία; Τα ιδιαίτερα ακριβά εισιτήρια.

Η Σίτι αναγκάστηκε να επιστρέψει σχεδόν το 1/3 των εισιτηρίων που της είχαν παραχωρηθεί – 900 από τα 3000 – καθώς σημαντική μερίδα των οπαδών της αρνήθηκε να δώσει το αντίτιμο των 62 λιρών.Μάλιστα, οπαδός προσπάθησε να εισέλθει στο γήπεδο με πανό που ανέφερε «62 λίρες; Πότε θα σταματήσει αυτό;», το οποίο, όμως, κατέσχεσαν οι άνδρες ασφαλείας!

«Το 2009 το εισιτήριο για να παρακολουθήσεις την αναμέτρηση κόντρα στην Άρσεναλ ήταν 32,50 λίρες, οπότε καταλαβαίνετε ότι σε λιγότερο από 4 χρόνια ανέβηκε σχεδόν 30 λίρες και είναι τα πιο ακριβά εισιτήρια στο αγγλικό ποδόσφαιρο. Είναι γελοίο», εξηγεί ο εκπρόσωπος του City Supporters Group, Κέβιν Πάρκερ και συνεχίζει:

«Μερικοί οπαδοί λένε: «Δεν πληρώνω 62 λίρες είτε μπορώ να τις διαθέσω είτε όχι, γιατί κάπου πρέπει να μπουν και κάποια όρια». Άλλοι, πάλι, δεν έχουν να δώσουν 62 λίρες. Στις 9 Φεβρουαρίου παίζουμε με τη Σαουθάμπτον και το εισιτήριο κοστίζει 38 λίρες. Στις 29 Ιανουαρίου, όμως, αγωνιζόμαστε στην έδρα της ΚΠΡ και ζητάνε 55 λίρες για ένα εισιτήριο. Νομίζω ότι μερικές ομάδες έχουν χάσει κάθε αίσθηση των δυνατοτήτων του απλού, καθημερινού ανθρώπου».

Η Άρσεναλ, βέβαια, δεν είναι η μοναδική αγγλική ομάδα που δέχεται κριτική για τα ακριβά εισιτήριά της, αλλά είναι αυτή που, σύμφωνα με έρευνα του BBC, απαιτεί τα περισσότερα χρήματα από τους οπαδούς που θέλουν να βρεθούν στο Emirates.

Συγκεκριμένα, οι Κανονιέρηδες έχουν το ακριβότερο εισιτήριο που μπορεί να προμηθευτεί ενήλικας οπαδός το οποίο κοστίζει 126 λίρες και το ακριβότερο διαρκείας τους στις 1.955 λίρες.

Γενικότερα, τη φετινή σεζόν στη Βρετανία, το κόστος των φθηνότερων εισιτηρίων στις 4 πρώτες κατηγορίες αυξήθηκε κατά 11,7%!Ο επικεφαλής της Ομοσπονδίας Φιλάθλων Ποδοσφαίρου (FSF), Μάλκολμ Κλαρκ, θεωρεί ότι οι ομάδες θα πρέπει να εξαργυρώνουν με κάποιον τρόπο στους οπαδούς το γεγονός ότι έχουν κάνει την Premier League ένα από τα δημοφιλέστερα πρωταθλήματα στον κόσμο: «Οι 62 λίρες είναι ένα ποσό τρελό! Πρόκειται για μία βιομηχανία που φέρνει στην Premier League αστρονομικά ποσά. Ήρθε η ώρα οι οπαδοί να επωφεληθούν περισσότερο από αυτό.

Θα περίμενε κανείς ότι η αναμέτρηση της Μάντσεστερ Σίτι κόντρα στην Άρσεναλ θα ήταν sold out, αλλά το γεγονός ότι η Σίτι επιστρέφει 900 εισιτήρια, μιλάει από μόνο του. Οι οπαδοί της Σίτι έχουν τη φήμη ότι είναι από τους πιο πιστούς στη χώρα. Με τις δεδομένες οικονομικές συνθήκες και αμέσως μετά τα Χριστούγεννα, αυτό που συμβαίνει είναι εξοργιστικό».

Η FSF έχει προτείνει πολλάκις την καθιέρωση σταθερών τιμών στα εισιτήρια κατά μήκος της χώρας, κάτι που οι ποδοσφαιρικές αρχές, όμως, θεωρούν ανέφικτο.

Δείτε αναλυτικά στον παρακάτω πίνακα πόσο κοστίζει το φθηνότερο και το ακριβότερο εισιτήριο κάθε ομάδας (για ένα ματς και διαρκείας), καθώς και το κόστος αγοράς των συνηθισμένων σνακ (πίτα και τσάι) και του match programme:




Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου