Γιγάντιο καλαμάρι φωτογραφήθηκε στα βάθη του Ειρηνικού


Ο μύθος του τεράστιου τρομακτικού Κράκεν μπορεί να βρίσκεται μόνο στη φαντασία του Ιούλιο Βερν, όμως ένα παρόμοιο τέρας εντοπίστηκε στα αλήθεια στα βάθη του Ειρηνικού. Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσαν σήμερα επιστήμονες και ιαπωνικά τηλεοπτικά δίκτυα, κινηματογράφησαν για πρώτη φορά ένα γιγάντιο καλαμάρι σε βάθος 900 μέτρων.

Το τεράστιο πλάσμα, έχει χρώμα ασημί και το σώμα του υπολογίζεται γύρω στα τρία μέτρα, ενώ μαζί με τα πλοκάμια φτάνει τα 8 μέτρα, ενώ όπως παρατήρησαν οι επιστήμονες έλειπαν κάποια κύρια πλοκάμια του που φαίνεται να είχαν κοπεί.

Το καλαμάρι κινηματογραφήθηκε στις 10 Ιουλίου από ομάδα του Εθνικού Επιστημονικού Μουσείου της Ιαπωνίας σε συνεργασία με το ιαπωνικό τηλεοπτικό δίκτυο NHK και το Discovery Channel.

Η επιστημονική ονομασία του καλαμαριού αυτού είναι «Architeuthis» και το μυθικό αυτό πλάσμα εντοπίστηκε σε βάθος 630 μέτρων από επιστημονική ομάδα που επέβαινε σε υποβρύχιο σκάφος, και σε απόσταση 15 χιλιομέτρων ανατολικά του νησιού Τσίτσι στον βόρειο Ειρηνικό Ωκεανό.

Το υποβρύχιο, στο οποίο επέβαιναν τρία άτομα, ανάμεσά τους και ο Τσουνέμι Κουμποντέρα του Εθνικού Επιστημονικού Μουσείου, ακολούθησε το γιγάντιο καλαμάρι μέχρι το βάθος των 900 μέτρων, πριν βουτήξει στην άβυσσο του ωκεανού.

Ο Ιάπωνας επιστήμονας δήλωσε ότι είναι η πρώτη φορά που ένα γιγάντιο καλαμάρι κινηματογραφείται στο φυσικό του περιβάλλον. Ένα γιγάντιο καλαμάρι είχε φωτογραφήσει και ο ίδιος το 2006 αλλά βρισκόταν σε σκάφος επιφανείας και το φωτογράφησε αφού το ανέσυρε στην επιφάνεια της θάλασσας.



ΠΗΓΗ




Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου