Το μαγικό δάσος της Λαπωνίας


Το χιόνι και το Βόρειο Σέλας δίνουν μία απόκοσμη ομορφιά στο τοπίο.Από μακριά μοιάζουν με στήλες άλατος ή ολόλευκα αγάλματα, διάσπαρτα σε ένα απέραντο, επίσης λευκό τοπίο. Με μια πιο προσεκτική ματιά, φαίνεται ότι είναι απλώς οι κορυφές δέντρων που έχουν σχεδόν καλυφθεί από το χιόνι του σκληρού λαπωνικού χειμώνα.

Οι υπέροχες φωτογραφίες ανήκουν σε μία φινλανδέζα ερασιτέχνη φωτογράφο, η οποία εργάζεται σε ξενοδοχείο της Λαπωνίας ως σεφ και δεν χάνει ευκαιρία, όταν ο καιρός της το επιτρέπει, να απαθανατίζει την ομορφιά του τοπίου.

Στη Λαπωνία η θερμοκρασία βρίσκεται σχεδόν μόνιμα κάτω από το μηδέν, το χειμώνα, όμως το καλοκαίρι, το θερμό ρεύμα του Κόλπου του Μεξικού ανέβαζει τον υδράργυρο στους 20 βαθμούς πάνω από το μηδέν.

Η Τίνα Τόρμανεν δεν χρησιμοποιεί φίλτρα η φλας. Αφήνει απλώς την ομορφιά του τοπίου να «μιλήσει». «Οι φωτογραφίες μου θέλω να δείχνουν την απλή ομορφιά που βρίσκεται γύρω μας στη φύση», λέει η φωτογράφος-σεφ.
Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου