Το όνομα του Τζο Στράμερ των Clash παίρνει πλατεία στη Γρανάδα

Το όνομα του τραγουδιστή και κιθαρίστα Τζο Στράμερ, ιδρυτικού μέλους του βρετανικού πανκ συγκροτήματος των Clash, θα αποκτήσει μια πλατεία στη Γρανάδα της Ισπανίας.

Αίτημα οπαδών των Clash

Η απόφαση να τιμηθεί με αυτό τον τρόπο ο «αγωνιστής» υπέρ της ελευθερίας των λαών και λάτρης της ισπανικής κουλτούρας, προέκυψε και μετά από σχετικό αίτημα χιλιάδων οπαδών των Clash και κατοίκων της πόλης, όπως αυτό προωθήθηκε και από ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης.


Η αγάπη του τραγουδιστή για την πόλη

Ο Στράμερ έφυγε από τη ζωή το 2002. Παρά το γεγονός ότι αγαπούσε γενικότερα την Ισπανία, όπως μαρτυρούν και οι αναφορές του στο τραγούδι «Spanish Bombs», η ονομασία της πλατείας στη Γρανάδα με το όνομά του αποφασίστηκε δεδομένης της ιδιαίτερης αγάπης του τραγουδιστή για την πόλη και τους κατοίκους της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Τζο Στράμερ είχε πρωτοεπισκεφτεί τη Γρανάδα το 1970 μαζί με την ισπανίδα φίλη του, Παλόμα Ρομέρο, η οποία έπαιζε ντραμς στο γυναικείο πανκ συγκρότημα The Slits. Αργότερα, ο Στράμερ συνδέθηκε φιλικά με τα μέλη του τοπικού συγκρότηματος 091, τραγούδια των οποίων άκουσε για πρώτη φορά τυχαία από ένα τζουκ μποξ, και μάλιστα έκανε την παραγωγή ενός άλμπουμ τους που ηχογραφήθηκε στη Μαδρίτη.

Αναφερόμενος στην απόφαση της ονομασίας της πλατείας «Στράμερ», ο δημοτικός σύμβουλος της Γρανάδας, Ντανιέλ Γκαλάν, δήλωσε σχετικά: «Η πρωτοβουλία ξεκίνησε από μια οργάνωση της γειτονιάς και υποστηρίχθηκε από μέλη ορισμένων πολιτικών παρατάξεων (ανάμεσα σε αυτές και το τοπικό σοσιαλιστικό κόμμα των εργατών).

Η πρωτοβουλία έλαβε τη στήριξη πολλών. Ήταν γνωστή η σχέση του Στράμερ με τη Γρανάδα και ο κόσμος θυμάται την αγάπη του για την πόλη. Υπάρχουν εδώ κάποιοι φίλοι του, που ήρθαν στην πόλη μαζί του και τελικά έμειναν για πάντα».


Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου