Αποτοξινωθείτε με τρόπο


Δεν χρειάζεται να λιμοκτονήσετε πίνοντας για ένα 3ήμερο χυμούς, προκειμένου να αποτοξινώσετε τον οργανισμό σας. Υπάρχουν μερικές σημαντικές αλλαγές που μπορείτε να κάνετε στον τρόπο ζωής σας και την διατροφή που ακολουθείτε, που θα φέρουν τα επιθυμητά αποτελέσματα χωρίς πολύ κόπο.

Το σώμα μας μοιάζει με μια... καλοφτιαγμένη μηχανή. Βασικά όργανα, όπως το συκώτι, τα νεφρά μας, το εντερικό σύστημα, οι πνεύμονες και το δέρμα, εργάζονται συνεχώς για να αποτοξινώσουν τον οργανισμό μας και να εξαλείψουν το στρες που υφίσταται σε καθημερινή βάση.

Ωστόσο, όσο περισσότερες τοξίνες εισέρχονται στο σώμα μας, τόσο πιο δύσκολη κάνουν αυτή τη διαδικασία και δυσκολεύουν το έργο αυτών των οργάνων. Καλό θα είναι λοιπόν να κάνουμε κι εμείς κάτι για να την διευκολύνουμε.

Σχεδόν όλοι έχουμε καθημερινά μερικές… κακές διατροφικές συνήθειες: Είτε πρόκειται για την κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων καφέ, είτε για ένα ακόμα κομμάτι πίτσας το βράδυ, είτε για μερικά παραπάνω ποτήρια μπίρας τις ζεστές νύχτες του καλοκαιριού…

Τι γίνεται όμως μετά; Οι περισσότεροι νιώθουμε άσχημα και δυσκολευόμαστε να ανταπεξέλθουμε στις απαιτήσεις της δύσκολης καθημερινότητας.

Αλλά υπάρχουν και καλά νέα: δε χρειάζεται να ακολουθήσετε ακραίες λύσεις για να αποτοξινωθείτε και να ανακτήσετε τη χαμένη σας ενέργεια. Φυσικά θα πρέπει να κάνετε κάποιες διαιτητικές αλλαγές στο πρόγραμμά σας, αλλά όχι κάτι ιδιαίτερα δύσκολο. Ακολουθήστε τα παρακάτω απλά βήματα στη ζωή σας και το σώμα σας θα σας ευγνωμονεί σύντομα.

Περιορίστε το κρέας και τα γαλακτοκομικά

Κάντε το για κάποια διαστήματα, προκειμένου να δώσετε στο σώμα σας λίγο χρόνο να επανακτήσει τις… δυνάμεις του. Το κρέας, τα τυριά και κάποια άλλα τρόφιμα, δημιουργούν όξινο περιβάλλον που επιβραδύνει το μεταβολισμό μας και μας απορροφά ενέργεια. Επιπλέον, τα γαλακτοκομικά προϊόντα, εμποδίζουν τον οργανισμό να αποτοξινωθεί, ιδιαίτερα στα άτομα που υποφέρουν από δυσανεξία στη λακτόζη.

Διάλειμμα από την καφεΐνη και το αλκοόλ


Η καφεΐνη, έχει συνδεθεί με τα προβλήματα του ήπατος. Συστατικά του καφέ μπορεί να παρέμβουν στον σωστό μεταβολισμό των φαρμάκων και την αποτοξίνωση στο ήπαρ.

Όταν γεμίζουμε το σώμα μας με τοξίνες που δημιουργούν π.χ. το αλκοόλ και η καφεΐνη, ο μεταβολισμός μας τους δίνει προτεραιότητα για να τις καταστήσει αβλαβείς. Έτσι, το σώμα δεν μπορεί να ακολουθήσει τους κανονικούς ρυθμούς, προκαλείται υπερκόπωση του ήπατος και των νεφρών και η απόδοση του οργανισμού μειώνεται.

Επιλέξτε βιολογικά προϊόντα


Αν θέλετε να περιορίσετε τις τοξίνες, καταναλώστε βιολογικά προϊόντα και αποφύγετε τα επεξεργασμένα. Μερικές από τις τροφές με τις μεγαλύτερες ποσότητες φυτοφαρμάκων είναι το σπανάκι, τα μούρα και οι πατάτες. Μικρότερες ποσότητες φυτοφαρμάκων βρίσκονται στα γκρέιπφρουτ και τα σπαράγγια. Προτιμήστε κρέατα ζώων που έχουν μεγαλώσει με βιολογικό τρόπο και δεν περιέχουν τόσο πολλά αντιβιοτικά και στεροειδή.

Καταναλώστε φυτικές ίνες


Ό,τι εισέρχεται στον οργανισμό μας, θα πρέπει και να εξέρχεται, αλλά μερικές φορές το σώμα μας δυσκολεύεται να απελευθερωθεί από τη συσσώρευση αποβλήτων στο έντερο. Σύμφωνα με την κλινική Mayo, οι άνδρες κάτω των 50, θα πρέπει να καταναλώνουν 38 γραμμάρια φυτικών ινών την ημέρα, ενώ οι άνδρες άνω των 50, τουλάχιστον 31 γρ.

Οι φυτικές ίνες, εκτός του ότι βοηθούν το έντερό μας να είναι σε καλή κατάσταση και στην αποτοξίνωση του οργανισμού, συμβάλλουν επίσης στην πρόληψη καρκίνου του παχέος εντέρου, των καρδιακών παθήσεων και της εμφάνισης διαβήτη στους ενήλικες. Προτιμήστε τα δημητριακά ολικής αλέσεως ή προσθέστε μια-δυο μερίδες φρούτων και λαχανικών την ημέρα στο διατροφικό σας πρόγραμμα.

Λεμονόνερο το… θαυματουργό


Όλοι γνωρίζουμε ότι το νερό είναι σημαντικό στην αποτοξίνωση του οργανισμού. Αλλά πόσο χρειαζόμαστε; Πίνετε τουλάχιστον 2 λίτρα νερό την ημέρα, καθώς υποστηρίζει τα κύτταρα, τα νεφρά μας και το έντερο. Προσπαθήστε να ξεκινάτε την ημέρα σας στύβοντας ένα λεμόνι σε ένα μεγάλο ποτήρι νερό. Η βιταμίνη C του λεμονιού, αυξάνει τη γλουταθειόνη, μια σημαντική ένωση που αποτοξινώνει και προστατεύει το ήπαρ.

Καυτερή πιπεριά τσίλι και άλλα πικάντικα βότανα και μπαχαρικά


Περιβαλλοντικοί και ατμοσφαιρικοί ρύποι, εισέρχονται στο αναπνευστικό σύστημα και μπορεί να αποθηκεύονται στον ιστό των πνευμόνων. Αυτό μπορεί να δημιουργήσει ένα παχύ επίστρωμα βλέννας και να εμποδίζει τη βέλτιστη μεταφορά του οξυγόνου στους πνεύμονες. Η καυτερή πιπεριά (και άλλα πικάντικα βότανα και μπαχαρικά) βοηθά στη διάσπαση αυτής της βλέννας, δίνοντάς της μια πιο υγρή μορφή και βοηθώντας έτσι τους πνεύμονες να αποβάλλουν ευκολότερα τις εκκρίσεις έτσι ώστε να μη φράζουν την αναπνοή.



Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου