Επιστρέφοντας από κώμα!


Είναι φορές που ακούς γύρω σου κλισέ φράσεις όπως «Το ποδόσφαιρο είναι η ζωή μου», «Ζω και αναπνέω για αυτό το άθλημα», «Χωρίς το ποδόσφαιρο δεν θα μπορούσα να ζήσω» και αυτόματα έρχεται στο μυαλό σου η ερώτηση «Το εννοεί αυτό; Πως μπορεί ένα άθλημα από τρόπος διασκέδασης και ψυχαγωγίας να μεταμορφωθεί σε τρόπο ζωής;»…


Οι απαντήσεις σε τέτοιου είδους ερωτήματα δεν μπορεί παρά να έρθουν μέσα από πραγματικά γεγονότα τα οποία στιγματίζουν την ζωή ενός ανθρώπου. Γεγονότα όπως αυτό που συνέβη στον 33χρονο Γουέιν Θόρν, προπονητή της ερασιτεχνικής Λάρκχαλ Αθλέτικ που αγωνίζεται στην πρώτη κατηγορία της Δυτικής Λίγκας της Αγγλίας.

Περίπου πριν από τρεις εβδομάδες ο Θόρν επέστρεφε σπίτι του από την δουλειά όταν το αυτοκίνητο του ήρθε σε μετωπική σύγκρουση με ένα άλλο όχημα. Η τύχη ήταν εν μέρει με το μέρος του καθώς τα πολλαπλά τραύματα που υπέστη μπορούσαν να τον οδηγήσουν στον θάνατο.

Με τη μεταφορά του στο νοσοκομείο οι γιατροί τον οδήγησαν απευθείας στο χειρουργείο αφού είχε υποστεί ρήξη αρτηρίας και διάτρηση πνεύμονα, έχοντας σπάσει 16 πλευρά, το στέρνο, το ισχίο, την λεκάνη και το πόδι του.

Αφού υποβλήθηκε σε μια σειρά επεμβάσεων ο Θόρν έπεσε σε κώμα, με τους γιατρούς να συμβουλεύουν την οικογένεια του να του μιλάει συχνά σε μια προσπάθεια να ανακτήσει τις αισθήσεις του.

Παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες της γυναικάς και του αδερφού του ο Θόρν δεν μπορούσε να επανέλθει από το κώμα μέχρι την στιγμή που η «κουβέντα» ήρθε στο ποδόσφαιρο.

Στις 10 Αυγούστου και ημέρα Σάββατο η γυναικά του, Μάντυ, του ανακοίνωσε την νίκη της ομάδας του στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος εναντίον της Μπρίτπορτ με σκορ 4-3 και μάλιστα ενώ η αγαπημένη του Λάρκχαλ ήταν πίσω στο σκορ με 3-1.

Στο άκουσμα αυτής της είδησης ο Θόρν άνοιξε τα μάτια του σκορπίζοντας χαρά σε συγγενείς και φίλους.

«Ξέρω ότι έρευνες έχουν δείξει ότι (ο ασθενής) μπορεί να ακούσει και ο αδερφός του πίστευε πραγματικά ότι μας άκουσε. Είναι απίστευτο να το βλέπεις, επειδή (ο Θόρν) αγαπάει πολύ το ποδόσφαιρο και είναι τόσο αφοσιωμένος στην Λάρκχαλ Αθλέτικ», δήλωσε η κυρία Θόρν στην Daily Mail, λίγες ώρες αφού πόσταρε στο twitter «Είπαμε στον Γουέιν το σκορ και όταν ο Γκαζ είπε ότι ο Λίνο σκόραρε άνοιξε τα μάτια του.»

Ο ίδιος αφού επανήλθε από το κώμα θέλησε να ευχαριστήσει όλους όσους του συμπαραστάθηκαν κάνοντας ειδική μνεία στην οικογένεια του αλλά και σε όσους τον στήριξαν από τον χώρο του ποδοσφαίρου. «Έχω συγκλονιστεί από τις καλύτερες ευχές (που προήλθαν) όχι μόνο από όλους στην Λάρκχαλ αλλά και από όλες τις ομάδες και τους ανθρώπους που έχουν σχέση με τον κόσμο του ποδοσφαίρου σε όλη την Νοτιοδυτική Αγγλία.»

Ο πρόεδρος της ομάδας Πολ Ράνκιν δήλωσε ότι όλη η ομάδα είναι μαζί με τον Θόρν και τον περιμένει κοντά της μετά την ανάρρωση του.

Και πως να μην τον περιμένει από την στιγμή που ο 33χρονος προπονητής απέδειξε με τον πιο εμφατικό τρόπο πως η ζωή ενός ανθρώπου μπορεί να συνδεθεί άμεσα με ένα παιχνίδι, δείχνοντας ότι το ποδόσφαιρο δεν είναι απλά ένας τρόπος ψυχαγωγίας. Για πολλούς είναι κάτι παραπάνω από δύο ώρες στην τηλεόραση ή στο γήπεδο. Είναι κάτι που τους γεμίζει την ζωή….



Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου