Chefchaouen: Μια γαλάζια πόλη στο Μαρόκο!


Η Chefchaouen είναι μια μικρή όμορφη πόλη περίπου 40.000 κατοίκων που βρίσκεται στο βορειοανατολικό Μαρόκο κοντά στη Μεσόγειο Θάλασσα.

Πέρα από τη γραφικότητά της ξεχωρίζει για έναν προφανή λόγο: Το μπλε χρώμα που πλημμυρίζει την πόλη από άκρη σε άκρη. Κατοικίες, αυλές, τοίχοι, καταστήματα, σοκάκια, δρόμοι, όλα έχουν αυτό το γαλάζιο χρώμα της θάλασσας της Μεσογείου. Και αυτός είναι ολ΄γος για τον οποίο η Chefchaouen αποτελεί δημοφιλή τουριστικό προορισμό. 

Η Chefchaouen βάφτηκε μπλε από τους Εβραίους πρόσφυγες που ζούσαν εκεί κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1930 σε μια προσπάθεια να δώσουν χρώμα στη ζωή τους και να ξεφύγουν από τη μουντή καθημερινότητα. Από τότε μέχρι σήμερα τίποτα δεν άλλαξε και οι αυστηροί νόμοι της χώρας διατηρούν ανέπαφη την απόχρωση.















Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου