Η NASA έφτιαξε χάρτη για τους αστεροειδείς που δυνητικά μπορούν να χτυπήσουν τη Γη


Το φιλμ Armageddon ήταν φαντασία στην εποχή του. Το ότι ενδέχεται να ήταν και προφητικό – εν αγνοία προφανώς των δημιουργών αυτής της χολιγουντιανής σαχλαμάρας – το ερευνά τώρα η NASA.

H NASA κυκλοφόρησε το νέο χάρτη των «δυνητικά επικίνδυνων αστεροειδών» στις 2 Αυγούστου. Ο χάρτης δείχνει τις τροχιές των γνωστών 1.400 αστεροειδών που κινούνται πολύ κοντά στη Γη. Κανείς απ' αυτούς που έχουν χαρτογραφηθεί δεν συνιστά απειλή τα προσεχή 100 χρόνια, δηλώνουν υπάλληλοι της NASA.

Οι αστεροειδείς θεωρούνται επικίνδυνοι επειδή είναι αρκετά μεγάλοι (τουλάχιστον 460 πόδια ή 140 μέτρα σε μέγεθος) και επειδή ακολουθούν τροχιές που περνούν κοντά στην τροχιά της Γης (σε 4.700.000 μίλια ή 7.500.000 χιλιόμετρα).

Ο χάρτης απεικονίζει ένα σμήνος επικαλυπτόμενων μπλε ελλείψεων (οι τροχιές των αστεροειδών) γύρω από τον Ηλιο. Οι τροχιές της Γης, της Αφροδίτης, του Ερμή, του Αρη και του Δία είναι επίσης ορατές.

Οι επιστήμονες της NASA και οι αστρονόμοι σε όλο τον κόσμο είναι σε συνεχή αναζήτηση αστεροειδών που ενδέχεται να συνιστούν απειλή για την στη Γη. Η NASA δήλωσε ότι περίπου το 95% από τους μεγαλύτερους αστεροειδείς που θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο τη Γη – διαστημικοί βράχοι τουλάχιστον 0,6 μίλια (1 χλμ.) πλάτος - έχουν εντοπιστεί μέσω αυτών των ερευνών.













ΠΗΓΗ
Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου