Τα πιο γρήγορα χατ τρικ της Premier League


Ο Ρόμπι Φάουλερ στις 28 Αυγούστου του 1994, το πιο γρήγορο χατ τρικ της Premier League και με αυτή την αφορμή σας παραθέτουμε χατ τρικ που έμειναν στην ιστορία. Δείτε ποιος ισχυρίζεται ότι έχει πετύχει το ταχύτερο στην ιστορία του ποδοσφαίρου.

Ένας από τους παίκτες που έγραψαν τη δική τους ιστορία στα γήπεδα της Ευρώπης είναι ο Ρόμπι Φάουλερ. Τα επιτεύγματα του "Θεού", όπως τον αποκαλούν στο "Άνφιλντ", είναι πολλά και εντυπωσιακά και ένα εξ αυτών είναι το περιβόητο χατ τρικ που σημείωσε κόντρα στην Άρσεναλ, το οποίο παραμένει το πιο γρήγορο στην ιστορία της Premier League.

Με αυτή την αφορμή σας παραθέτουμε μερικά από τα πιο γρήγορα χατ τρικ στην ιστορία του ποδοσφαίρου, τα οποία έχουν μείνει παρά το πέρας των ετών. Δείτε τα εντυπωσιακά βίντεο και ακούστε τη ραδιοφωνική περιγραφή στο χατ τρικ του Τζέιμς Χέιτερς

Ζερμέιν Ντεφόε (Τότεναμ – Γουίγκαν, 22 Νοεμβρίου 2009)

Δραματικό ήταν εκείνο το απόγευμα για τη Γουίγκαν, η οποία γνώρισε τη συντριβή με 9-1. Η Τότεναμ πέτυχε τη μεγαλύτερη νίκη της σε επίπεδο Premier League, ο Ντεφόε βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα πέντε φορές, ενώ κατάφερε να κάνει χατ τρικ μέσα επτά λεπτά!

Ρόμπι Φάουλερ (Λίβερπουλ - Άρσεναλ, 28 Αυγούστου 1994)

Ακόμη πιο γρήγορος από τον Ντεφόε ήταν ο συμπατριώτης του Φάουλερ, ο οποίος εξακολουθεί να έχει στην κατοχή του το ρεκόρ του πιο γρήγορου χατ τρικ στην ιστορία της Premier League. Ο πρώην επιθετικός της Λίβερπουλ είχε σκοράρει κόντρα στην Άρσεναλ σε τέσσερα λεπτά και 33 δευτερόλεπτα, κάτι που μοιάζει αδιανόητο δεδομένης της δυναμικότητας και του αντιπάλου.

Τζέιμς Χέιτερ (Μπέρνμουθ – Ρέξαμ, 24 Φεβρουαρίου 2004)


Μπορεί το χατ τρικ του Φάουλερ να ήταν εντυπωσιακό, όμως, έχουν υπάρξει και ταχύτερα. Ένα από τα παραδείγματα αποτελεί ο Τζέιμς Χέιτερ, ο οποίος σε αγώνα της League One έστρεψε πάνω του όλα τα βλέμματα. Μπήκε αλλαγή στο 84ο λεπτό και 140 δευτερόλεπτα μετά είχε στείλει την μπάλα στα δίχτυα τρεις φορές! Το εντυπωσιακό είναι πως οι γονείς του Χέιτερ και ο αδερφός του είχαν φύγει από το γήπεδο λίγο πριν για να προλάβουν το πλοίο με αποτέλεσμα να μη δουν το επίτευγμα του.

Τζίμι Ο’Κόνορ (Σέλμπορν – Μποέμιανς, 19 Νοεμβρίου 1967)


Μπορεί να σκόραρε μόνο 26 φορές σε 109 αγώνες με τη Σέλμπορν, όμως, ο Ο’Κόνορ κατάφερε να περάσει στην ιστορία του συλλόγου. Πώς; Πετυχαίνοντας τρία γκολ σε διάστημα δύο λεπτών και 13 δευτερολέπτων. Άλλωστε μόνο τυχαίο δεν είναι που έχει διασωθεί βίντεο από το εντυπωσιακό του κατόρθωμα.

Εδουάρδο Μαλιόνι (Ιντεπεντιέντε – Χιμνάσια λα Πλάτα, 18 Μαρτίου 1973)

Το όνομά του μπήκε στα ρεκόρ Γκίνες για ένα χρονικό διάστημα, αφού είχε καταφέρει κάτι αδιανόητο σε αγώνα αργεντίνικου πρωταθλήματος, να σκοράρει τρία γκολ σε λιγότερο από δύο λεπτά (1.50)! Βίντεο δεν υπάρχει, ωστόσο, μπορείτε να δείτε τον ίδιο χρόνια μετά να μιλάει για το κατόρθωμά του.

Τόμι Ρος (Ρος Κάουντι – Νερν Κάουντι, 28 Νοεμβρίου 1964)

Για πολλά χρόνια στο Νησί πίστευαν πως το πιο γρήγορο χατ τρικ στην ιστορία ήταν εκείνο του Τζίμι Ο’Κόνορ. Ωστόσο, ανακαλύφθηκε σε ανύποπτη στιγμή πως ο Ρος είχε καταφέρει να βάλει σε ηλικία 18 ετών τρία γκολ σε 90 δευτερόλεπτα. "Έχουν περάσει 40 χρόνια. Βλέπω άλλους να πετυχαίνουν χατ τρικ και γνωρίζω ότι εγώ το είχα κάνει σε 90 δευτερόλεπτα. Είμαι πολύ χαρούμενος που κρατάω ακόμα το ρεκόρ" είχε δηλώσει.

Άλεξ Τορ (Ρόουσον Σπρινγκ – Γουίν Γκάρντενς, 28 Απριλίου 2013)


Λίγους μήνες πριν ο Άλεξ Τορ, ένας ερασιτέχνης ποδοσφαιριστής έγινε γνωστός σε όλη την Αγγλία με τα δημοσιεύματα να αναφέρουν πως έσπασε κάθε ρεκόρ. Ο Τορ πέτυχε τρία γκολ σε 70 δευτερόλεπτα (11’, 11’ και 30’’, 12’ και 10’’) και με αυτόν τον τρόπο βοήθησε την ομάδα του να πάρει την άνοδο στην Division One. Αξίζει να σημειωθεί πως η Ρόουσον Σπρινγκ στον επίσημο λογαριασμό της στο Twitter αναφέρει πως είναι η ομάδα που έχει το ρεκόρ του πιο γρήγορου χατ τρικ στην ιστορία του ποδοσφαίρου.

Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου