Endless River: Νέος δίσκος για τους Pink Floyd 20 χρόνια μετά!


Μεγάλη επιστροφή στη δισκογραφία για τους Pink Floyd, οι οποίοι τον Οκτώβριο θα κυκλοφορήσουν το νέο τους άλμπουμ τον ερχόμενο Οκτώβριο, 20 χρόνια μετά, με τίτλο «Endless River».

Η σύζυγος του Ντέιβιντ Γκίλμορ, Πόλι Σάμσον, ανακοίνωσε μέσω Twitter το Σάββατο, αφήνοντας έκπληκτους τους θαυμαστές του συγκροτήματος, ότι το συγκρότημα ετοιμάζει το νέο του δίσκο που θα κυκλοφορήσει το φθινόπωρο. Εκπρόσωπος του Γκίλμορ επιβεβαίωσε με τη σειρά του την είδηση στο περιοδικό Rolling Stone.

«Λοιπόν, το άλμπουμ των Pink Floyd που έρχεται τον Οκτώβριο θα ονομάζεται Endless River. Βασίζεται σε ηχογραφήσεις από το 1994, αποτελεί το κύκνειο άσμα του Ρικ Ράιτ και είναι πολύ όμορφο», έγραψε η Σάμσον. Ο Ρικ Ράιτ ήταν ιδρυτικό μέλος και κιμπορντίστας των Floyd, ο οποίος πέθανε το 2008 σε ηλικία 65 ετών νικημένος από τον καρκίνο.

Το δημοφιλές συγκρότημα γιόρτασε την 20ή επέτειο του Division Bell με μία επανέκδοση του άλμπουμ την 1η Ιουλίου. Το νέο υλικό φαίνεαι ότι συνδέεται με ανέκδοτες ηχογραφήσεις που έγινε κατά τις αντίστοιχες του Division Bell.

Η Durga McBroom, η τραγουδίστρια που έκανε περιοδείες με το συγκρότημα τις δεκαετίες 80 και 90 και θα συμμετέχει και στη νέα δουλειά έδωσε λίγες λεπτομέρειες ακόμη για το Endless River μέσω της σελίδας της στο Facebook.

«Οι ηχογραφήσεις ξεκίνησαν κατά την δημιουργία του The Division Bell" ( και ναι ήταν το side project που ονομαζόταν "The Big Spliff" και για το οποίο είχε μιλήσει ο Νικ Μέισον). Γι' αυτόν τον λόγο υπάρχει η συμμετοχή του Richard Wright. Ο Ντέιβ και ο Νικ συνέχισαν και έκαναν πολλά από τότε. Αρχικά ήταν εντελώς ορχηστρικό, αλλά τον περασμένο Δεκέμβριο τραγούδησα σε μερικά κομμάτια. Ο Ντέιβ τότε επέκτεινε τα φωνητικά μου... ». Η ίδια συνέχισε δίνοντας έμφαση στο γεγονός ότι το νέο άμπουμ θα έχει εντελώς ανέκδοτα κομμάτια.



Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου