AquaSonic: Ένα υποβρύχιο συγκρότημα!


Οι AquaSonic είναι μία μπάντα διαφορετική από τις άλλες. Τα μέλη του συγκροτήματος αποφάσισαν πριν από αρκετά χρόνια να προσπαθήσουν να υλοποιήσουν ένα project το οποίο κατά το ήμισυ είναι επιστημονικό και κατά το ήμισυ μουσικό όπως δηλώνουν οι ίδιοι. Ποιο είναι αυτό; Να δημιουργήσουν τις συνθήκες αλλά και τα μουσικά όργανα τα οποία θα τους επιτρέψουν να παίξουν μουσική κάτω από το νερό.

Όπως είναι λογικό κάτι τέτοιο μόνο εύκολο δεν είναι καθώς κάτω από το νερό ο ήχος μεταδίδεται εντελώς διαφορετικά, ακούγεται εντελώς διαφορετικά και κυρίως παράγεται εντελώς διαφορετικά. Οι προκλήσεις που είχαν να αντιμετωπίσουν οι AquaSonic ήταν πολλές με πρώτη και βασικότερη τα μουσικά όργανα, αφού τα «συμβατικά» είναι αδύνατον να αποδώσουν ήχους κάτω από το νερό και πολλά από αυτά, όσα δηλαδή μπορούν να μπουν κάτω από το νερό, δεν αντέχουν στην υγρασία και τις πιέσεις.

Οι AquaSonic για να λύσουν το συγκεκριμένο θέμα δαπάνησαν χρόνο αλλά και αρκετά κεφάλαια προκειμένου να αναπτύξουν ειδικά μουσικά όργανα για υποβρύχιες παραστάσεις. Το συγκρότημα σήμερα διαθέτει ένα ειδικό υποβρύχιο βιολί το οποίο είναι κατασκευασμένο από ανθρακονήματα αλλά και τρία πρωτότυπα όργανα τα οποία ονομάζονται υδρολόφωνο, κρυσταλόφωνο και ροτακόρντα.

Η τραγουδίστρια και συνθέτης του συγκροτήματος, Laila Skovmand, προχώρησε σε επίπονες και μακροχρόνιες προσπάθειες ώστε να αναπτύξει μία νέα τεχνική που της επιτρέπει να τραγουδά κάτω από το νερό. Αναλυτικότερα η τεχνική της έχει να κάνει με τη δημιουργία μία «φούσκας» αέρα την οποία διατηρεί στο στόμα της και παράγει ήχους μέσα από αυτή.


Δείτε το βίντεό τους…






ΠΗΓΗ
Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου