Exit: Ο Edward Snowden στο νέο κομμάτι του Jean Michel Jarre!


Μια αναπάντεχη συνεργασία του μουσικοσυνθέτη Ζαν Μισέλ Ζαρ με τον νούμερο ένα καταζητούμενο παγκοσμίως Εντουαρντ Σνόουντεν, ήρθε να ταράξει τα ήρεμα νερά της ηλεκτρονικής μουσικής.

Ο Ζαν Μισέλ Ζαρ έπεισε τον Σνόουντεν να συμμετάσχει στο νέο του άλμπουμ «Electronica Volume II: The Heart Of Noise» και στο κομμάτι «Exit», που είναι εμπνευσμένο από την ταινία «Matrix» κι από τη στενή παρακολούθηση των πολιτών σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης.

Ο Γάλλος πρωτοπόρος της ηλεκτρονικής μουσικής που είναι μεγάλος θαυμαστής του Σνόουντεν -τον θεωρεί «ήρωα» της εποχής μας- ζήτησε από δημοσιογράφους της εφημερίδας Guardian να τον φέρουν σε επαφή με τον διάσημο φυγά.

Λάτρης της ηλεκτρονικής μουσικής ο Σνόουντεν έμεινε έκπληκτος από την πρόσκληση του Ζαν Μισέλ Ζαρ, την οποία χαρακτήρισε «δώρο εξ’ ουρανού» κι έτσι γεννήθηκε η συνεργασία τους.

Οι δυο άνδρες, αφού συνομίλησαν μέσω Skype, έκλεισαν ραντεβού στη Μόσχα, όπου ηχογράφησαν και βιντεοσκόπησαν το κομμάτι τέκνο «Exit» που γνωρίζει ήδη μεγάλη επιτυχία, με τον Σνόουντεν να μιλάει πάνω από τη μουσική για τους κινδύνους της στενής παρακολούθησης των πολιτών. Στο ίδιο άλμπουμ συμμετέχουν οι Pet Shop Boys, o Jeff Mills, o Gary Numan και Peaches.


Ακούστε το ΕΧΙΤ:







ΠΗΓΗ 1
ΠΗΓΗ 2
Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου