Εφεύρεση Επιτρέπει Να Αναπνέουμε Στο Νερό Όπως Τα Ψάρια

Ένας Ισραηλινός εφευρέτης, ο Alan Izhar-Bodner, ανέπτυξε μια μέθοδο ώστε οι δύτες να αναπνέουν υποβρύχια χωρίς τον μπελά των φιάλων οξυγόνου. Η συσκευή χρησιμοποιεί τον άερα που είναι διαλυμένος στο νερό , όπως κάνουν και τα ψάρια.


Το σύστημα χρησιμοποιεί τον νόμο του Henry που λέει πως η ποσότητα ενός αερίου που μπορεί α διαλυθεί σε ένα υγρό είναι ανάλογη της πίεσης του υγρού. Αυξάνοντας την πίεση, περισσότερο αέριο μπορεί να διαλυθεί στο υγρό.

Μειώνοντας την πίεση, το αέριο που είναι διαλυμένο στο υγρό απελευθερώνεται σε μορφή αερίου. Αυτό ακριβώς συμβαίνει όταν ναοίγεται ένα κουτί σόδας, το αέριο διοξείδιο του άνθρακα που είναι διαλλυμένο στο υγρό είναι υπό πίεση μέσα στο κουτί, Ανοίγοντας το κουτί απελευθερώνεται η πίεση και το αέριο βγαίνει σε φυσαλίδες.
Το σύστημα του Bodner προφανώς χρησιμοποιεί μάι κεντρόφυγο για να χαμηλώσει την πίεση σε μια μικρή ποσότητα θαλασινού νερού που περιέχει φυσικό διαλυμένο αέρα. Η συσκευή προσαρμόζεται για να παρέχει άερα κατάλληλο για αναπνοή.

Οι άνθρωποι σκέφτονται τρόπους πως να αναπνέουν κάτω από το νερό από την στιγμή που άρχισαν να κολυμπούν.

ΠΗΓΗ
Share on Google Plus

About mario1985

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου