Επιστήμονες «ανασταίνουν» παλιούς κατεστραμμένους δίσκους σαρώνοντάς τους

Έχετε ποτέ ασχοληθεί με την ψηφιοποίηση του αναλογικού ηχητικού αρχείου σας; Δηλαδή να «μετατρέψετε» τα βινύλιά σας σε CD / MP3 / iPod μέσω μιας σύνδεσης του πικάπ με έναν υπολογιστή. Εάν ναι, τότε θα ξέρετε ότι πρόκειται για μία σχετικά επίπονη διαδικασία, που απαιτεί αρκετό χρόνο.

Οι επιστήμονες του Lawrence Berkeley National Laboratory προτιμούν να ακούσουν τα παλιά «beats» τους, επιλέγοντας μία αρκετά διαφορετική μέθοδο, φωτογραφίζοντας τους παλιούς δίσκους τους! Πιο συγκεκριμένα, ειδικοί αποκατάστασης, χρησιμοποιώντας ένα σύστημα που ονομάζεται IRENE/3D, φωτογραφίζουν με πάρα πολύ υψηλή ανάλυση τους πάλαι ποτέ λειτουργικούς δίσκους.

Οι ραγισμένα δίσκοι, που συχνά είναι κατασκευασμένοι από κερί πάνω σε μπρούντζο , «επισκευάζονται» έτσι ψηφιακά, επιτρέποντας στους ερευνητές να «παίξουν» τους ψηφιοποιημένους δίσκους με μία εικονική γραφίδα. Μέχρι στιγμής, η ομάδα έχει ανακτήσει αρκετούς δίσκους ηλικίας 125 ετών, που ανήκαν στο εργαστήριο Volta του Alexander Graham Bell.

Το απόλυτα ψηφιακό σύστημα προσφέρει στους ερευνητές μία μέθοδο απηλλαγμένη από τον κίνδυνο τυχόν καταστροφής κατά την διαδικασία «ανάκτησης» του πρωτοτύπου.

ΠΗΓΗ 
Share on Google Plus

About mario1985

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου