Σε ισόβια καταδικάστηκε bloggerΣε ισόβια κάθειρξη καταδίκασε δικαστήριο της Αντίς Αμπέμπα στην Αιθιοπία blogger. Πρόκειται για τον Elias Kifle ο οποίος ζει στις ΗΠΑ και είναι υπεύθυνος του blog Ethiopian Review. Η καταδίκη του ήταν ερήμην.

Αρχικά είχε αναφερθεί ότι θα καταδικαζόταν σε θάνατο. Πρόκειται για την ανώτερη ποινή που μπορεί να δοθεί για το “έγκλημα” του το οποίο ήταν η “πολιτική τρομοκρατία”. Αυτή ήταν η δεύτερη καταδίκη του. Η πρώτη ήταν το 2007 για προδοσία.

Τόσο η δίκη του Elias Kifle όσο και άλλων δημοσιογράφων και blogger αποτελούν συνέπεια της προσπάθειας της αιθιοπικής κυβέρνησης να περιορίσει την ελευθερία του Τύπου. Όπως υποστηρίζει ο ίδιος, η στοχοποίηση του ξεκίνησε όταν αποφάσισε να προβάλει τη βίαιη καταστολή των μεγάλων διαδηλώσεων που έγιναν μετά τις εκλογές του 2005.

ΠΗΓΗ
Share on Google Plus

About mario1985

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου