Κολοσσιαία φωτογραφία του γαλαξία μας (ένα δις αστέρια)Ο Δρ. Nick Cross από το πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου και οι συνεργάτες του στο ίδρυμα ολοκλήρωσαν την δεκαετή έρευνα του ουρανού που επιτρέπει την απεικόνιση του σε μια μοναδική εικόνα με περίπου 1 δισεκατομμύρια αστέρια. Αυτό είναιπερισσότερο από κάθε άλλη έρευνα μέχρι τώρα.

Κομμάτι της εικόνας σε μεγάλη μεγένθυνση μπορείτε να δείτε στην παραπάτω φωτογραφία. Το πρόγραμμα είναι γνωστό σαν Vista Data Flow System, και συγκεντρώνει και επεξεργάζεται εικόνες από τηλεσκόπια στην Χιλή και στο υπέρυθρο φάσμα από τηλεσκόπια στην Χαβάη. Αυτό που βλέπετε σε αυτή την εκτετεμέννη εικόνα παρακάτω είναι μια μικρή αναπαράσταση της πλήρους εικόνας, που μάλλον θα προβληθεί σε κομμάτια στο διαδίκτυο τους επόμενους μήνες και χρόνια.Σχεδόν όλη η δεξιά πλευρά της εικόνας έχει παραχθεί με δεδομένα από την Χαβάη, ενώ η αριστερή από την Χιλή. Τα μαύρα τετράγωνα που φαίνονται είναι περιοχές που είναι ακόμη σε διαδικασία επεξεργασίας.

Μπορείτε να κατεβάσετε την εικόνα από τους παρακάτω δεσμούς.

http://djer.roe.ac.uk/vsa/vvv/vvv_gps.tif (304 MB 39300x3750 pixels)

http://djer.roe.ac.uk/vsa/vvv/vvv_gps_2.tif (27MB 19650x1875 pixels)

http://djer.roe.ac.uk/vsa/vvv/vvv_gps_2.jpg (14 MB 19650x1875 pixels)


ΠΗΓΗ
Share on Google Plus

About mario1985

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου