Μάνος Ελευθερίου: Δείτε τη συναυλία αφιέρωμα στον σπουδαίο μας ποιητή


Ο Μάνος Ελευθερίου ο σπουδαίος στιχουργός, ποιητής και πεζογράφος από την Ερμούπολη της Σύρου άφησε πολύτιμη παρακαταθήκη στον πολιτισμό μας. Δείτε παρακάτω τη συναυλία αφιέρωμα σε αυτή τη μεγαλη προσωπικότητα με τη συμμετοχή του Γ. Νταλάρα και του Μ. Πασχαλίδη.

Ο Μάνος Ελευθερίου υπήρξε ένας από τους σημαντικότερους σύγχρονους πνευματικούς δημιουργούς της χώρας μας και πάντοτε παρέμενε σεμνός, ευγενικός και ταπεινός όπως κάθε σπουδαία προσωπικότητα που μιλά μέσα απο το έργο της. Γεννήθηκε στις 12 Μαρτίου του 1938 στην Ερμούπολη της Σύρου και έφυγε από τη ζωή στις 22 Ιουλίου του 2018 σε ηλικία 80 ετών.

Ο πατέρας του ήταν ναυτικός και σε ηλικία 14 ετών μετακόμισε με την οικογένειά του από την Σύρο στην Αθήνα. Το 2013 ο Μάνος Ελευθερίου, βραβεύθηκε για την συνολική προσφορά του από την Ακαδημία Αθηνών. Πολυγραφότατος και έχοντας τιμηθεί για το συγγραφικό του έργο από την Ακαδημία Αθηνών, ο Μάνος Ελευθερίου είχε γράψει μια πληθώρα ποιητικών έργων, όπως επίσης μυθιστορήματα, διηγήματα, παιδικά βιβλία, θεατρικά κείμενα, μια νουβέλα, μελέτες, κ.ά. Παράλληλα εργάστηκε ως αρθρογράφος, επιμελητής εκδόσεων, εικονογράφος και ραδιοφωνικός παραγωγός.

Ο Μάνος Ελευθερίου μας χάρισε πάνω από 400 αγαπημένα τραγούδια, που μελοποιήθηκαν από τους σημαντικότερους συνθέτες των τελευταίων 50 χρόνων. Από τον «Άγιο Φεβρουάριο» του Δήμου Μούτση στα «Λαϊκά» του Μίκη Θεοδωράκη, από τη «Θητεία» του Γιάννη Μαρκόπουλου στο «Κάτω απ' τη μαρκίζα» του Γιάννη Σπανού, από το «Ελεύθεροι κι ωραίοι» του Σταύρου Κουγιουμτζή στον «Άμλετ της σελήνης» του Θάνου Μικρούτσικου και το «Είν' αρρώστια τα τραγούδια» του Σταύρου Ξαρχάκου, η υπογραφή του Μάνου Ελευθερίου ήταν αυτή που σημάδεψε τη δισκογραφία μιας ολόκληρης εποχής.


Δείτε τη συναυλία αφιέρωμα στον Μάνο Ελευθερίου:

ΠΗΓΗ 1
ΠΗΓΗ 2


Share on Google Plus

About kostas13

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου