Lazarus: Το «προφητικό» τραγούδι του David Bowie για το τέλος του!

«Κοίτα εδώ ψηλά, είμαι στον Παράδεισο». Αυτοί είναι στίχοι του τελευταίου τραγουδιού του David Bowie «Lazarus», που κυκλοφόρησε μόλις τρεις μέρες πριν πεθάνει.

«Κοίτα εδώ ψηλά, είμαι στον Παράδεισο». Αυτοί είναι στίχοι του τελευταίου τραγουδιού του David Bowie «Lazarus», που κυκλοφόρησε μόλις τρεις μέρες πριν πεθάνει εξαιτίας της 18μηνης «κρυφής» μάχης του με τον καρκίνο.

Στο βιντεοκλίπ του τραγουδιού ο Bowie εμφανίζεται σε ένα κρεβάτι νοσοκομείο με τα μάτια του καλυμένα με γάζες.

Οπως είπε ο Tony Visconti, παραγωγός επί χρόνια του θρύλου της μουσικής, ο Bowie γνώριζε περίπου ένα χρόνο πως ο καρκίνος του δεν θεραπεύεται και χαρακτήρισε το τελευταίο άλμπουμ του καλλιτέχνη Blackstar ως ένα «αποχαιρετιστήριο δώρο» προς τον κόσμο.

Στην πρώτη σκηνή του βιντεοκλίπ ο καλλιτέχνης εμφανίζεται μέσα από μια ντουλάπα στο σκοτεινό νοσοκομέιο, όπου έχει έναν εφιάλτη εξαιτίας του υψηλού του πυρετού.

Στην επόμενη σκηνή είναι ξαπλωμένος στο κρεβάτι του νοσοκομείου, με το σώμα του καλυμένο με κουβέρτα και τα μάτια του τυλιγμένα με γάζες. Το βιντεοκλίπ δημιουργήθηκε από τον Johan Renck, Σουηδό σκηνοθέτη που βρίσκεται πίσω από τις επιτυχημένες τηλεοπτικές σειρές «Breaking Bad» και «The Walking Dead».

Το 25ο -και ύστατο- άλμπουμ του Bowie είναι το πρώτο που δεν έχει στο εξώφυλλο φωτογραφία του καλλιτέχνη, αλλά ένα μαύρο αστέρι...

Οι στίχοι του Lazarus:

Look up here, I’m in heaven
I’ve got scars that can’t be seen
I’ve got drama, can’t be stolen
Everybody knows me now

Look up here, man, I’m in danger
I’ve got nothing left to lose
I’m so high it makes my brain whirl
Dropped my cell phone down below

Ain’t that just like me
By the time I got to New York
I was living like a king
Then I used up all my money

I was looking for your ass
This way or no way
You know, I’ll be free
Just like that bluebird

Now ain’t that just like me
Oh I’ll be free
Just like that bluebird
Oh I’ll be free
Ain’t that just like me


Δείτε το βιντεοκλίπ 







ΠΗΓΗ

Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου