Σπάνιο θαλάσσιο είδος μοιάζει με μοβ σφαίρα!

Στα ανοικτά των νήσων Channel της Καλιφόρνια, οι ερευνητές βρήκαν ένα μυστηριώδες θαλάσσιο είδος, μια μοβ σφαίρα να επιπλέει στο βυθό. Υποψιάζονται, μάλιστα, ότι θα μπορούσε να είναι ένα είδος θαλάσσιου σαλιγκαριού, ενώ οι έρευνές τους για τον προσδιορισμό του συνεχίζονται. Το ερευνητικό σκάφος Ναυτίλος που εργάζεται στην περιοχή ανακάλυψε την σφαίρα ανάμεσα στα κοράλλια και με ειδικό σωλήνα το συνέλαβε για να το μελετήσει.

Πρόκειται πιθανόν για γυμνοβράγχιο, ένα μαλάκιο χωρίς κέλυφος που τρέφεται με πλαγκτόν και έχει ποικίλα χρώματα, αλλά όπως λένε οι επιστήμονες θα περάσουν αρκετά χρόνια μέχρι να ταυτοποιηθεί και να μπει στην κατηγορία των γυμνοβράχιων, αφού απαιτούνται επιπλέον μελέτες.








ΠΗΓΗ
Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου