Οι 10 καλύτερες ταινίες γύρω από τους αγώνες αυτοκινήτου

Το Hollywood αγαπάει τους αγώνες αυτοκινήτου. Πολλές ταινίες έχουν γυριστεί γύρω από αυτό το θέμα, οι περισσότερες από τις οποίες έχουν γίνει εισπρακτικές επιτυχίες, άσχετα με την κριτική που κάποιες φορές δεν ήταν η καλύτερη.Θυμόμαστε μερικές από τις καλύτερες ταινίες με αντικείμενο τους αγώνες αυτοκινήτου.

Οι αγώνες αυτοκινήτου ως θέμα φέρνουν κόσμο στις κινηματογραφικές αίθουσες για τους ίδιους λόγους που το κοινό παρακολουθεί τους ίδιους τους αγώνες από την κερκίδα ή την τηλεόραση. Το άθλημα έχει από μόνο του θέαμα, ταχύτητα, δυνατό ήχο, σπίθες, τρακαρίσματα, αυτοκίνητα να πετούν στον αέρα. Πολλές φορές η πραγματικότητα ξεπερνά την φαντασία ακόμη και του πιο τολμηρού σκηνοθέτη, ακόμη και τα πιο δραματικά ειδικά εφέ.

Πέρα από αυτό, οι χαρακτήρες είναι γεννημένοι πρωταγωνιστές. Υπερήρωες που ζουν επικίνδυνα, σε μια glamour ατμόσφαιρα. Με τους δημοσιογράφους να δείχνουν σχολαστική προσοχή στις επιδόσεις τους αλλά και στη ζωή τους. Ιντριγκες, δόξα, εγωισμός και άφθονο χρήμα κυριαρχούν στα paddocks της F1 και άλλων μηχανοκίνητων σπορ. Ακόμη και ιστορίες κατασκοπείας με μάρτυρες να πεθαίνουν κατόπιν σε μυστηριώδη ατυχήματα ζήσαμε στο πρόσφατο παρελθόν. Συστατικά όλα του ιδανικού σεναρίου για μια ταινία block buster.

Στο βίντεο που βρήκαμε ξεχωρίζουν δέκα ταινίες με αντικείμενο τους αγώνες αυτοκινήτου. Κάποιες από αυτές είναι μυθοπλασία, άλλες βασίζονται σε πραγματικά γεγονότα και άλλες είναι βιογραφικά ντοκιμαντέρ. Υποτίθεται ότι κάθεσαι μπροστά στην οθόνη για να περάσεις καλά δύο ώρες. Ωστόσο, για εμάς που ασχολούμαστε με το θέμα κάπως παραπάνω, το πρόβλημα είναι ότι όσο περισσότερα ξέρεις, τόσο πιο εύκολα εντοπίζεις τα λάθη, τεχνικά, ορολογίας, οδηγικά και άλλα. Γίνεσαι πιο αυστηρός στην αναπαράσταση του περιβάλλοντος, των αυτοκινήτων, των καταστάσεων. Και εν τέλει εκνευρίζεσαι. Εσείς, τι λέτε;
ΠΗΓΗ
Share on Google Plus

About kostas13

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου