Forensic Architecture: Το χρονικό της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα σε ένα αποκαλυπτικό βίντεο


Το ερευνητικό κέντρο Forensic Architecture μας παρουσιάζει ένα αποκαλυπτικό βίντεο συνολικής διάρκειας 43 λεπτών και μας αποτυπώνει μέσα σε αυτό το χρονικό της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι. Για πρώτη φορά στη δημοσιότητα εικόνες από τη δολοφονία όπως και οι διάλογοι των αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ, που ήταν στο σημείο τη νύχτα της δολοφονίας, με το κέντρο διαβιβάσεων. Το συγκλονιστικό βίντεο παρουσιάστηκε παρουσία της οικογένειας του δολοφονημένου καλλιτέχνη και πλήθους κόσμου σε πολυχώρο στον Πειραιά.

Η οικογένεια του άτυχου νέου αλλά και οι συνήγοροι της θεώρησαν πως είναι επιτακτική η ανάγκη δημοσιοποίησης του υλικού, καθώς μέσα από αυτό αποδεικνύεται κατά την πολιτική αγωγή η οργανωμένη επίθεση από τον Γιώργο Ρουπακιά και άλλα μέλη της ΧΑ, που επί της ουσίας ήθελαν να προκαλέσουν θύματα, αλλά και τα τεράστια κενά και λάθη που έκαναν οι διωκτικές αρχές.

Το συγκλονιστικό βίντεο από την τεχνική έκθεση του ερευνητικού κέντρου Forensic Architecture παρουσιάστηκε και κατά την διάρκεια της δίκης για την δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Στο συγκεκριμένο οπτικό υλικό συνδυάζονται η εικόνα από τις κάμερες ασφαλείας καταστημάτων στην περιοχή κοντά στο σημείο της δολοφονίας, οι διαβιβάσεις των αστυνομικών αλλά και οι τηλεφωνικές συνομιλίες προς το ΕΚΑΒ.


Δείτε το βίντεο:





ΠΗΓΗ
Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου