Red Hulk: Η γέννηση και η δράση ενός νεοναζί


Η ταινία «Red Hulk» της Ασημίνας Προέδρου κέρδισε το 2013 το πρώτο βραβείο, τον Χρυσό Διόνυσο, στο 36ο φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους της Δράμας.

Το «Red Hulk» παρουσιάζει έναν νεαρό από την επαρχία που ζει στην Αθήνα χαμένος σε ένα υπαρξιακό αδιέξοδο. Αναζητώντας μια ταυτότητα εντάσσεται σε μια νεοναζιστική ομάδα και συμμετέχει σε μια δολοφονική επίθεση κατά μεταναστών. Ο πρωταγωνιστής της ταινίας, Φρίξος Προέδρου, πήρε τιμητική διάκριση καλύτερης ερμηνείας στο φεστιβάλ.

Η ταινία εμπνευσμένη προφανώς από τη δράση της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής και της δολοφονικές επιθέσεις κατά μεταναστών όλο αυτό το διάστημα συνδέθηκε άμεσα, όπως ήταν αναμενόμενο, από κοινό και κριτικούς και με τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τον χρυσαυγίτη Γιώργο Ρουπακιά.








ΠΗΓΗ
Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου