Μια ορχήστρα σ΄ένα κουτί!


H θαυμάσια εφεύρεση που παίζει σαν μια ολόκληρη ορχήστρα μέσα σ΄ένα κουτί χρησιμοποιώντας μόνο βόλους.

Ο Σουηδός μουσικός Μάρτιν Μολίν παίζει πολλά μουσικά όργανα, από μεταλλόφωνο μέχρι Theremin, αλλά χάρη στη νέα του εφεύρεση μπορεί να τα παίζει μόνος του ταυτόχρονα, σαν μια ιδιάζουσα μικρή ορχήστρα.

Το Wintergatan Marble Machine, είναι ένα χειροκίνητο μουσικό κουτί που παίζει μουσική χάρη στους 2.000 βόλους που κόβουν βόλτες με τους σωλήνες και τις τροχαλίες του, καθώς ο κύριος Μόλιν γυρνά τη μανιβέλα και το πειράζει σε διάφορα μέρη και με τα χέρια του.

Βιμπράφωνο, μπάσο, κύμβαλα και άλλα όργανα, περιλαμβάνονται στην κατασκευή που απαρτίζεται από 3.000 εσωτερικά μέρη και κατασκευάστηκε εξ’ολοκλήρου με το χέρι, χρησιμοποιώντας ένα 3D λογισμικό. Αν και αυτό το μηχάνημα-Φράνκενστάιν είναι μοναδικό, μάλλον δεν θα το δούμε σύντομα σε περιοδεία αφού για να μετακινηθεί πρέπει να αποσυναρμολογηθεί εντελώς. Ευτυχώς όμως υπάρχουν και τα βίντεο.







Δείτε το βίντεο:







ΠΗΓΗ
Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου