Μέσα στην καρδιά ενός ηφαιστείου!


Εξερευνητές σκαρφάλωσαν όσο πιο κοντά γίνεται σε μια λίμνη λάβας και διηγούνται την ιστορία. Στο κέντρο του νησιού Ambrym υπάρχει μια λίμνη λάβας πάνω στο ηφαίστειο Benbow. Είναι τόσο μεγάλη που μπορείς πραγματικά να καταλάβεις τι γίνεται μέσα στην καρδιά της Γης. Πέρσι, τρεις εξερευνητές και ένας film director, ταξίδεψαν στο ηφαίστειο και σκαρφάλωσαν μέσα του.

Οι τρεις έμπειροι αναρριχητές ήταν η Lohmann, ο άντρας της Sebastian Hofmann και ο ηφαιστειολόγος Thomas Boyer. Ταξίδεψαν μέχρι τη λίμνη λάβας όχι μόνο για να μαζέψουν δείγματα από τη λάβα και να μάθουν περισσότερα για την καλντέρα του Ambrym, αλλά και για να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους "ξεκλειδώνοντας" το μυστήριο του ηφαιστείου.

Με αυτό το στόχο λοιπόν, το group πέρασε μέσα από ένα τροπικό δάσος και πάνω από μια περιοχή από όπου είχε περάσει λάβα στο παρελθόν χρησιμοποιώντας 600 μέτρα σκοινί, σκηνές και όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό για να φτάσει στο τρίτο επίπεδο (το πιο κοντινό επίπεδο κοντά στη λάβα) του Benbow.








ΠΗΓΗ 1
ΠΗΓΗ 2
Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου