NASA: Η διάβαση του Ερμή μπροστά από τον Ήλιο


Η NASA δημοσιοποίησε ένα υπέροχο timelapse βίντεο και μας δείχνει το σπάνιο φαινόμενο που μας χάρισε ο Ερμής, τη διάβαση του ανάμεσα στη Γη και τον Ήλιο. Ο μικρότερος πλανήτης του ηλιακού μας συστήματος και ο κοντινότερος πλανήτης στον Ήλιο στο παρακάτω βίντεο εμφανίζεται ως μια μικρή σκούρα κουκίδα στο φωτεινό ηλιακό δίσκο, με διάμετρο το 1/150 της διαμέτρου του Ήλιου.

Κατά μέσο όρο συμβαίνουν 13-14 τέτοιες διαβάσεις κάθε 100 χρόνια. Η τελευταία φορά που παρατηρήθηκε η διάβαση του Ερμή ανάμεσα στη Γη και τον Ήλιο ήταν πριν από 10 χρόνια το 2006. Θα επαναληφθεί στις 11 Νοεμβρίου 2019. Η πρώτη διάβαση έγινε αντιληπτή από τον Γάλλο αστρονόμο Πιέρ Κασεντί το 1631, δύο δεκαετίες μετά την εφεύρεση του τηλεσκοπίου.


Βίντεο από το φαινόμενο που δημοσίευσε η NASA





Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου