18/11/2017: Οι Βαβυλώνα ζωντανά στη Θεσσαλονίκη για μια επετειακή εμφάνιση στη σκηνή του WE!


Οι Βαβυλώνα το ιστορικό Hip-Hop συγκρότημα κλείνει 20 χρόνια (1997-2017) και το γιορτάζει με μια επετειακή εμφάνιση το Σάββατο 18 Νοεμβρίου στη Θεσσαλονίκη. Ο Βέβηλος και ο Παράφρων μαζί με τον Dj Magnum θα βρεθούν στη σκηνή του WE για μια συνάντηση... ταξίδι στο χρόνο!

Μετά το δυναμικό επετειακό live που έγινε το Φεβρουάριο στην Αθηνά με αφορμή των εορτασμό των 20 χρόνων τους στο μουσικό κόσμο, οι Βαβυλώνα το θρυλικό hip-hop συγκρότημα του Βέβηλου και του Παράφρων αποφάσισε να κάνει ακόμη μια επετειακή εμφάνιση, αυτή τη φορά στη Θεσσαλονίκη. Το Σάββατο 18 Νοεμβρίου οι Βαβυλώνα θα βρεθούν στη σκηνή του WE για να γιορτάσουν και στη Βόρεια Ελλάδα μια διαδρομή 20 ετών παρέα με παλιές και καινούριες δουλειές τους σε να ιστορικό επετειακό live 3,5 ωρών, μαζί τους στα decks θα βρίσκετε ο DJ Magnum που θα μας απογειώσει με τα scratch και τις τεχνικές του!

Οι Βαβυλώνα δημιουργήθηκαν το καλοκαίρι του 1997 και η σύνθεση του συγκροτήματος άλλαξε αρκετές φόρες με την πάροδο του χρόνου με την αποχώρηση, προσθήκη αλλά και με την επιστροφή μελών. Το όνομα του συγκροτηματος δόθηκε από την αρχαια πόλη της Βαβυλώνας η οποία ξεκίνησε ως πανίσχυρη και κατέληξε μια παρακμιακή πόλη. Τα αρχικά μέλη του συγκροτήματος αποτελούσαν οι: Βέβηλος,Πυροβάτης,Παράφρων, Κύρος, Θηρίο,Μέθυσος,Πρίγκηπας και Σάτυρος.

Το 1997 κυκλοφόρησαν το πρώτο τους CD με τίτλο "Βαβυλώνα" ενώ η πρώτη τους ζωντανή εμφάνιση έγινε τον Σεπτέμβρη του 1997 στο La Rocka. Αργότερα ήρθε και ο πρώτος ολοκληρωμένος τους δίσκος με τίτλο "Αρχή Επί Τέλους". Για το δίσκο γυρίστηκαν δύο βιντεο-κλιπ, το Παράφρων και το Βλακειάδα 2004. Την ίδια χρονιά αποχωρεί από το σχήμα ο Κύρος (πλέον γνωστός ως DJ Marble) ο οποίος και αργότερα αντικαταστάθηκε από το Φάντασμα.

Με την νέα δομή τους κυκλοφορούν στις αρχές του 1999 ένα CD Single και αργότερα την ίδια χρονιά τον δεύτερο δίσκο τους με τίτλο το "Κουαρτέτο Των Στοιχειών" η οποία θα ήταν και η τελευταία για τα περισσότερα αρχικά μέλη. Για το δεύτερο αυτό δίσκο, γυρίστηκε βίντεο κλιπ για το τραγούδι "Πολισμανία", το οποίο όμως δεν προβλήθηκε ποτέ στην ελληνική τηλεόραση λόγω λογοκρισίας. Ένα συγκρότημα που τα κομμάτια του έμειναν αναλλοίωτα στο χρόνο και άνοιξαν δρόμους στη σημερινή Eλληνική Hip-Hop σκηνή.

Το 2017 οι Βαβυλώνα έχουν αλλάξει πλήρως μορφή και ο Βέβηλος με τον Παράφρων είναι τα μοναδικά "Τέρατα" που παίζουν ακόμα με τον ίδιο hip-hop ήχο των πρώτων ημερών της γέννησής τους.
Για όσους γούσταραν παλιά και γουστάρουν και τώρα "Τα τέρατα παίζουν ακόμα..."


Βαβυλώνα // Τα τέρατα παίζουν ακόμα












 ΒΕΒΗΛΟΣ -- ΠΑΡΑΦΡΩΝ --  DJ MAGNUM

Σημεία προπώλησης:
WE (Λεωφόρος 3ης Σεπτεμβρίου & Γρ. Λαμπράκη)
Undergroundskate Shop (Πλ. Ναυαρίνου - Αγ.Σοφίας)

Υπόλοιπη προπώληση / Ταμείο: 8 ευρώ
Περισσότερες πληροφορίες  ΕΔΩ!

Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου