Hywind Scotland: Ολοκληρώθηκε το πρώτο πλωτό αιολικό πάρκο στον κόσμο

Η εταιρεία Statoil ολοκλήρωσε πρόσφατα 25 χιλιόμετρα ανοικτά του Πίτερχεντ της Σκωτίας το πρώτο αιολικό πάρκο του κόσμου, την αιολική φάρμα Hywind Scotland που παράγει πάνω από 30 MW με τις πέντε τεράστιες τουρμπίνες του.

Η Statoil εγκαταστήσε ένα 30 MW αιολικό πάρκο ανεμογεννητριών σε πλωτές κατασκευές στο Buchan Deep, 25 χιλιόμετρα ανοικτά του Πίτερχεντ, αξιοποιώντας το αιολικό δυναμικό της Σκωτίας για την παροχή ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην ηπειρωτική χώρα.

Το αιολικό πάρκο έχει έκταση περίπου 4 τετραγωνικών χιλιομέτρων, σε βάθος 95-120 μέτρων. Η μέση ταχύτητα του ανέμου σε αυτή την περιοχή της Βόρειας Θάλασσας είναι περίπου 10 μέτρα ανά δευτερόλεπτο και θα τροφοδοτήσει περίπου 20.000 νοικοκυριά. Η έναρξη της παραγωγής αναμένεται στα τέλη του 2017.


Δείτε το βίντεο:






Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου