Ο μύθος πίσω από το Κινέζικο ωροσκόπιο σε ένα βίντεο animation


Στην αστρολογία της Κίνας, δεν αντιστοιχεί ένα ζώδιο σε κάθε μήνα αλλά δώδεκα ζώα που το κάθε ένα τους, αναλογεί σε μια ολόκληρη χρονιά. Ποιος είναι ο μύθος πίσω από το Κινέζικο ωροσκόπιο; Τι ήταν ο Μεγάλος Αγώνας που διαμόρφωσε τον ζωδιακό κύκλο των Κινέζων; Όλες οι πληροφορίες και οι απαντήσεις βρίσκονται στο παρακάτω περιεκτικό βίντεο animation από τα Ted Ed.

Το Κινέζικο ωροσκόπιο είναι διαφορετικό σε σχέση με το δικό μας, που κάθε ένα ζώδιο αντιστοιχεί σε κάθε μήνα αλλά δώδεκα ζώα που το κάθε ένα τους, αναλογεί σε μια ολόκληρη χρονιά. Μέσα στους αιώνες, υπήρξαν πολλοί μύθοι σχετικά με τι συμβολίζουν αυτά τα ζώα και γιατί τοποθετούνται με αυτή τη σειρά στην κινέζικη αστρολογία. Όμως ο μύθος που επικράτησε τελικά, είναι αυτός του Μεγάλου Αγώνα, σύμφωνα λοιπόν με τη μυθολογία, ο αυτοκράτορας ήθελε να βρει έναν τρόπο να μετρά το χρόνο και έτσι διοργάνωσε έναν αγώνα που κατά τη διάρκεια του οποίου τα ζώα έπρεπε να διασχίσουν ένα ποτάμι. Τα πρώτα δώδεκα που τα κατάφεραν, πέρασαν στον αστρολογικό πίνακα.

Το πώς προέκυψε αυτή η σειρά κατά τη διάρκεια του αγώνα αλλά και το πώς αυτός ο κύκλος αρχίζει από την αρχή κάθε 60 χρόνια, και όχι κάθε δώδεκα, ενεργοποιηστε τούς Ελληνικούς υποτίτλους και απολαύστε το παρακάτω περιεκτικό βίντεο animation από τα Ted Ed.


Δείτε το βίντεο:






ΠΗΓΗ 1
ΠΗΓΗ 2
Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου