Τα Όπλα της Επανάστασης: Ένα βίντεο με το οπλοστάσιο του 1821


Με τι όπλα πολέμησαν οι Έλληνες στον Αγώνα του 1821; Πόσο καλά ήταν ή δεν ήταν εξοπλισμένοι; Από που προήλθε ο οπλισμός τους; Τι ρόλο έπαιζε κάθε όπλο στη μάχη; Ποια ήταν τα αγαπημένα όπλα των Οπλαρχηγών Αγωνιστών του 1821;

Το πρώτο και μεγαλύτερο όπλο των ανθρώπων που πολέμησαν ήταν η αποφασιστικότητά τους και η θέλησή τους να απελευθερωθούν. Η ψυχή πρώτα απ΄ όλα και το μυαλό αμέσως μετά ήταν αυτά που οδήγησαν στον Ξεσηκωμό, στη νίκη και στην Απελευθέρωση. Αυτά νίκησαν το φόβο, κανείς δεν σκέφτηκε ούτε πόσα, ούτε πόσο καλά όπλα είχαν στα χέρια τους.

Ο Συνταγματάρχης Γιώργος Σκαλτσογιάννης Ιστορικός του Πολεμικού Μουσείου και ο Θανάσης Μαριολόπουλος Συντηρητής των Όπλων του Αγώνα που φιλοξενούνται στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών και μιλούν στο Militaire.gr για όσα γνωρίζουν για τα όπλα της Επανάστασης και μας τα παρουσιάζουν στο παρακάτω βίντεο.


Δείτε το βίντεο του Militaire.gr:







ΠΗΓΗ 1
ΠΗΓΗ 2
Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου