Michelin Main Cities of Europe: Τα ελληνικά εστιατόρια με αστέρια Michelin για το 2019


Η Michelin παρουσίασε στη Βιέννη τον Οδηγό Michelin Main Cities of Europe 2019,στη φετινή έκδοση συμπεριλαμβάνονται για πρώτη φορά η Ισλανδία και η Κροατία. Δείτε ποιοι είναι οι ελληνικοί ναοί της γαστρονομίας που διακρίθηκαν για το 2019.

Ο ταξιδιωτικός οδηγός από το 1921 μοιράζει τα λαμπερά του αστέρια στα καλύτερα εστιατόρια του κόσμου, θεωρείται ο πιο έγκυρος οδηγός στην παγκόσμια γαστρονομική σκηνή, ενα αστέρι Michelin είναι η ύψιστη επιβράβευση που μπορεί να λάβει ένα εστιατόριο.

Στην κατηγορία «Main Cities of Europe 2019» βρίσκονται πολλά ελληνικά εστιατόρια τα οποία κατάφεραν να ξεχωρίσουν για τις γεύσεις τους και να προσθέσουν στις διακρίσεις τους ένα αστέρι Michelin. Ο περίφημος οδηγός περιλαμβάνει ακόμα δυο κατηγορίες βραβεύσεων, το «Bid Gourmant» και το «Michelin Plate», καλύπτει 22 χώρες και προτείνει περισσότερα από 1.900 εστιατόρια.

Σε ότι αφορά την Ελλαδα, τα Δύο Αστέρια MICHELIN διατήρησε η Σπονδή, ενώ το Ένα Αστέρι MICHELIN διατήρησαν η Hytra, το Botrini’s και το Βαρούλκο Seaside. Τη διάκριση Bib Gourmand διατήρησαν το Αθήρι, το Nolan και το Οικείο, ενώ για πρώτη φορά προτείνεται με Bib Gourmand το 7 Food Sins. Το Bib Gourmand είναι η διάκριση της Michelin για καλή ποιότητα και φαγητό με καλή αξία.

Με Michelin Plate προτείνονται και φέτος τα εστιατόρια: GB Roof Garden, Electra Roof Garden, Premiere, 2 Mazi, Cookoovaya, CTC, Sushimou, Vezene και Άνετον. Το 2019, για πρώτη φορά, προτείνεται με Michelin Plate και το Sense. Tο Michelin Plate χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά το 2018 και αναδεικνύει τα εστιατόρια στα οποία οι επιθεωρητές ανακάλυψαν ποιοτικό φαγητό. Με Michelin Plate παρουσιάζονται όλα τα εστιατόρια που περιλαμβάνονται στον Οδηγό Michelin, στα οποία δεν έχουν απονεμηθεί Αστέρια ή Bib Gourmand.

Ο Οδηγός Michelin Main Cities of Europe 2019 κυκλοφορεί στα Αγγλικά και απευθύνεται κυρίως σε όσους ταξιδεύουν τακτικά σε όλη την Ευρώπη για επαγγελματικούς λόγους, ενώ, παράλληλα, είναι ιδανικός και για τους απλούς επισκέπτες. Περιλαμβάνει πληροφορίες για κάθε εστιατόριο και ξενοδοχείο καθώς και χρηστικές πληροφορίες για την κάθε πόλη, όπως χάρτες κτλ. Eίναι ήδη διαθέσιμος στο Amazon, ενώ οι χρήστες μπορούν να κατεβάσουν και τη σχετική εφαρμογή στο App Store και στο Google Play.


Τα ελληνικά εστιατόρια που βραβεύτηκαν με αστέρι Michelin για το 2019:

2 αστέρια Michelin
Σπονδή

1 αστέρι Michelin
Βαρούλκο Seaside
Botrini’s
Hytra

Διάκριση Bib Gourmand
Αθήρι
Nolan
7 Food Sins

Michelin Plate
GB Roof Garden
Electra Roof Garden
Premiere
2 Mazi
Cookouvaya
CTC
Vezene
Sense
Άνετον




ΠΗΓΗ 1
ΠΗΓΗ 2
Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

1 comments: