NASA: H πρώτη φωτογραφία μαύρης τρύπας του διαστήματος

Η NASA ανακοίνωσε ότι για πρώτη φορά υπήρξε ιστορική απεικόνιση μιας μαύρης τρύπας του διαστήματος, καθώς οι επιστήμονες του διεθνούς τηλεσκοπίου Event Horizon Telescope-EHT «φωτογράφισαν» για πρώτη φορά τη μεγάλη μαύρη τρύπα που υπάρχει στο κέντρο του γιγάντιου γαλαξία Μessier 87 (Μ87). 

Οι επιστήμονες του διεθνούς Τηλεσκοπίου Event Horizon Telescope-EHT ανακοίνωσαν ότι για πρώτη φορά «φωτογράφησαν» τη μεγάλη μαύρη τρύπα που υπάρχει στο κέντρο ενός γαλαξία, συγκεκριμένα του γιγάντιου γαλαξία Μessier 87 (Μ87). Καθώς είναι αδύνατο να δει κανείς τι πραγματικά υπάρχει στο εσωτερικό της μαύρης τρύπας, από όπου δεν μπορεί να δραπετεύσει τίποτε, ούτε το φως η φωτογραφία αφορά τη «σκιά» που ρίχνει η μαύρη τρύπα στο φωτεινό υπόβαθρο των αερίων που στροβιλίζονται γύρω της, αφού είναι αδύνατο να δει κανείς τι πραγματικά υπάρχει στο εσωτερικό της μαύρης τρύπας, από όπου δεν μπορεί να δραπετεύσει τίποτε, ούτε το φως.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, οι αστρονόμοι έχουν επιτέλους μια έστω μικρή και θολή εικόνα του περιβάλλοντος της μαύρης τρύπας του λεγόμενου «ορίζοντα γεγονότων», δηλαδή της συνοριακής περιοχής πέρα από την οποία δεν υπάρχει σημείο επιστροφής, καθώς ούτε καν το φως δεν μπορεί να δραπετεύσει. Γι' αυτό το εσωτερικό μιας μαύρης τρύπας δεν είναι δυνατό να φωτογραφηθεί, αφού απλώς είναι κατάμαυρο!


Παρακολουθήστε τη συνέντευξη Τύπου:

Δείτε το βίντεο:








ΠΗΓΗ 1
ΠΗΓΗ 2
ΠΗΓΗ 3
Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου